Annons:

Hittaut Västerviks andra säsong är i mål - bara finalfesten kvar

Hittaut i Västervik har fått en stor respons i år.

Hittaut Västerviks andra säsong är i mål - bara finalfesten kvar

Västerviks OK summerar årets hittaut-säsong i dag den 1 november, med stor glädje över den goda responsen från deltagare och invånare i Västerviks kommun. Hela 1843 registrerade deltagare har tillsammans tagit 66 395 checkpoints. Det är en ökning med ca 30% jämfört med premiäråret 2018.
- Detta ger en samlad tillryggalagd sträcka på ca 13 000 mil och nära 50 000 friskvårdstimmar, dvs. stora hälsovinningar för användare av friskvårdsprojektet och invånare i Västerviks kommun, säger Jakob Lööf som är projektledare i Västerviks OK.

Annons:

110 checkpoints har sedan starten den 10 april varit utplacerade i och runt Västervik. Deltagarna har haft möjlighet att besöka dessa under dygnets alla timmar och registrera besöken på hemsidan eller appen. Hittaut är ett gratis friskvårdsprojekt där orienteringskartan är grunden och hittaut-kartan delades i april ut till samtliga hushåll i kommunen. Individen deltar helt kostnadsfritt och samtliga deltagare är med i utlottning av priser under hela projekttiden.

Västervik vas Daniels favorit

Daniel från Karlskrona har besökt 2626 checkpoints i hela landet och Västervik blev favoriten när han utvärderade sina resor.

Hittaut är en friskvårdsaktivitet som i dagsläget finns på 46 orter i Sverige. Daniel Pedersen från Karlskrona är en riktig entusiast och har i år registrerat 2626 checkpoints och när han ombeds välja vilken ort som var favoriten att besöka hamnar just Västervik.

-  Att vi omnämns som favorit bland de 24 orter som Daniel besökt gör oss mycket glada och det visar ju att Västervik, med sin stadsnära natur, är en svårslagen plats för Outdooraktiviteter.

Den mest besökta checkpointen i Västervik, som fått 1144 registreringar, blev nummer 34 som fanns placerad i skyltfönstret hos Herberts Guld.

Den mest flitiga organisationen och därmed segrare i friskvårdsutmaningen blev en av grupperna från Landstingets personalförening IK Nerven.

Stor final på Ica Maxi på måndag

Nu återstår en kväll med mingel och prisutdelning hos Ica Maxi, som är en stor partner i projektet. Därefter lämnar vi årets hittaut och blickar framåt mot 2020 års hittaut-säsong.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt