Annons:

Hon berättar om sin 130 mil långa ensamvandring

Pia Sjöholm berättar om sin 130 mil långa ensamvandrig från Treriksröset till Grövelsjön i Dalarna.

Hon berättar om sin 130 mil långa ensamvandring

Pia Sjöholm gick 130 mil genom Sveriges fjällvärld under 60 dagar. I februari kommer hon att visa bilder och berätta om sin vandring och vilka upplevelser hon var med om, när hon föreläser hos IOGT-NTO Gunnebo-Västrum.


 



 


 


 


  

Annons:

Det var sommaren 2017 som Pia Sjöholm från Västervik gjorde den 130 mil långa vandringen mellan Treriksröset, Sveriges nordligaste punkt, till Grövelsjön i Dalarna. Hon har berättat om sina upplevelser tidigare och snart ska hon berätta det i Gunnebo.

Vad tyckte du om vandringen som du gjorde?

- Helt fantastiskt, det bästa jag gjort i hela mitt liv, säger Pia Sjöholm.

Vilka upplevelser fick du med dig under vandringen?

- Jag åkte mest iväg för äventyrets skull. Det som jag inte hade räknat med var den mentala resan jag fick vara med om. Jag kunde tänka en tanke färdigt, umgås med mig själv utan att behöva vara uppkopplad och svara på frågor. Det var en fantastisk resa för själen. Det var märkligt hur lite förståelse jag fick från människor som fortfarande var inne i samhället när jag berättade att jag inte skulle kunna bli nådd.

Vad fick du med dig mer under vandringen?

- Jag fick nyttja mina egna instinkter, fatta beslut för att lösa olika problem som dök upp under vandringen. Göra vägval, hitta vatten och lägga upp en planering så att maten jag hade med mig räckte tills jag kom till en affär. Andra utmaningar var hur jag skulle hålla mig varm när det var kallt och blött ute.

Såg du några djur?

- Jag såg renar och älgar på långt håll. Ripor såg jag för de var vanliga och jag hörde mycket fågelsång. Jag såg spår av björn, men jag såg inte någon björn.

Berättar om vandringen

Den 24 februari kommer Pia Sjöholm att berätta mer om sin vandring och visa bilder hos IOGT-NTO Gunnebo-Västrum.

- Jag pratar fritt under tiden jag visar bilderna. Det är fantastiskt att få dela med mig av mina upplevelser. Jag inser att människor blir fascinerade av min berättelse, det tycker jag är kul, säger Pia Sjöholm.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt