Annons:

Tjustbygdens konstförening fortsätter ställa ut foton

Anders Sjögren och Ellinor Harrysson ställer ut bilder och löp från tiden då de jobbade på tidningen Västerviks Posten. Vernissage är nu på lördag.

Tjustbygdens konstförening fortsätter ställa ut foton

För femte året i rad inleder Tjustbygdens konstförening sitt år med en fotoutställning. I år kommer tidningen Västervik Posten att återuppliva minnena på de som besöker utställningen. Det är Anders Sjögren och Ellinor Harrysson som jobbade på tidningen i sex år, som ställer ut sina bilder, tidningar och löpsedlar.


 


 


 



 


 


 


 


 


 


 


  

Annons:

Tidigare år har Tjustbygdens konstförening inlett konståret med att låta fotografer ställa ut sina bilder från Tjustbygden.

- Vi har haft fotografer som Ingemar Pettersson, Bengt O Edberg, Tor Wiklund, Hans Brandin och Sven Larsson som visat sina bilder från Tjust, säger Björn Gunnarsson, ordförande i Tjustbygdens konstförening.

I år är det reportrarna Ellinor Harrysson och Anders Sjögren, som visar upp bilder, löp och tidningar från tiden de jobbade på Västerviks Posten. Det är foton från 2012 till 2018.

- Tidningen lades ned i maj 2018, efter det att NTM köpte upp Vimmerby Tidning, säger Ellinor Harrysson.

Bilderna som visas är från de sex åren som de båda jobbade på tidningen. Det är händelser som berörde dem båda och som också berörde kommuninvånarna som visas upp.

- För mig var det lastbilsolyckan vid Skramstadsbron och alla bränder i Ankarsrum och Loftahammar som berörde mig mest, säger Ellinor.

Hon nämner också somrarna i Västervik då det var mycket evenemang att bevaka, som Visfestivalen och Hasselörodden.

- Jag kommer också ihåg Gamleby Filmfestival, säger hon.

Det är många människor som är med på bilderna och det finns en kort text om hur bilderna kom till under alla bilder.

Känd konstförening

Tjustbygdens konstförening är den 13:e största allmänna konstföreningen i landet. Det gör att man har många besökare och många utställningar.

- Förra året hade vi 3 700 besökare på våra utställningar, säger Björn Gunnarsson.

Flest besökare drog Bengt O Edberg som visade upp flera av sina bilder från norra kommundelen och människorna som bodde och verkade där.

Konstföreningen bjuder vid flera tillfällen in gästföreläsare som föreläser på Gamleby Folkhögskola.

- När Li Pamp föreläste om framtidens antikviteter kom det drygt 160 personer, det var nog rekord, säger Björn Gunnarsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt