Annons:

  • Jordkonst längs med Tjustleden

    Christof Zwiener har tillsammans med Albin Wiberg gjort en förstudie till jordkonst längs med Tjustleden

  • Jordkonst längs med Tjustleden

    Albin Wiberg vid Tjustleden

Jordkonst längs med Tjustleden

Konstnärerna Albin Wiberg från Västervik och Christof Zwiener har under året gjort en förstudie kring möjligheterna att addera jordkonst längs med Tjustledens 20 mil från Mörtfors i söder till Ukna i norr.



- Idén med jordkonst i kommunen har jag haft i många år, skriver Albin Wiberg i ett pressmeddelande.


  

Annons:

Albin Wiberg skriver att det finns mycket intressant historia att knyta an till och jobba i storformat känns lockande.

- Men det var först när jag diskuterade det med Christof som vi kom fram till att Tjustleden är den perfekta platsen att börja på, skriver Albin Wiberg.

Projektet har fått ekonomiskt stöd av Berlins kommun. Tjustbygdens Sparbank ska se över möjligheterna att genomföra idén.

Fått positiv respons

Så här långt har projektet varit i kontakt med Naturskyddsföreningen, Västerviks kommun och ett par markägare längs med leden och man har fått positiv respons från alla håll.

- Det primära syftet med projektet är att öka intresset för att vistas i skog och mark hos nya målgrupper och komplettera de storslagna naturupplevelserna med en kittlande konstupplevelse, skriver Christof Zwiener.

Under tre veckors tid har de båda konstnärerna varit på plats för att göra ett bärande koncept och vandra Tjustleden från start till mål.

Resultatet av förstudien kommer presenteras senare under hösten.

Jordkonst är en typ av konstnärligt uttryck som sker i samklang med eller kontrast till den omgivning där den placeras, ofta i stor skala. Det kan vara allt från plantering av träd till utplacering av skulptur. 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt