Annons:

Musikalisk bredd när Marieborgskyrkan ger årets Kammarmusikfestival

Från och i morgon inleds Kammarmusikfestivalen i Marieborgskyrkan

Musikalisk bredd när Marieborgskyrkan ger årets Kammarmusikfestival

Fem konserter under två dagar kommer att genomföras i Marieborgkyrkan under fredagen och lördagen den här veckan. Det är musiker av toppklass som blandar musikaliska stilar, när Kammarmusikfestivalen genomförs under fredag och lördag den här veckan.

Annons:

Det är Västerviks orkesterförening som arrangerar Kammarmusikfestivalen i Marieborgkyrkan.

Richard Fallqvist är ordförande för orkesterföreningen och han skriver i ett pressmeddelande om konserterna under fredagen den 14 och lördagen den 15 augusti.

- Det blir fem konserter under Kammarmusikfestivalen. Antalet biljetter är begränsade till 40, för att vi ska kunna hålla de avstånd och följa de rekommendationer som finns.

Festivalen inleds på fredag förmiddag med en barnkonsert. Där är alla biljetter sålda. Till de övriga konserterna finns det biljetter kvar. Senare under fredagskvällen är det ytterligare två konserter.

Den första är med Annelie Lockneman, på piano och sång samt Roger Lockneman som spelar saxofon.

De har kallat sin konsert för Vackrare där, som innehåller olika musikstilar. Klassiskt, folkmusik, visa och jazz.

Fredagskvällen avslutas med en konsert Cecilia Alriksson, sopran och Terés Löf på piano. Konserten har de döpt till ”I engelska poeters sällskap” , tidlösa dikter från skilda epoker där tankarna aldrig åldras.

Konserterna streamas

Under lördagen är det två konserter. Den första är med Klemeyerkvartetten som spelar kvartetter av Haydn, Mozart och Beethoven. Den andra är med saxofonisten Carl Henrik Fernandi som ackompanjeras av pianisten Terés Löf.

Konserten kallar han för ”Jorden runt på 80 minuter”. Han har gjort ett urval det han anser vara den bästa saxofonmusiken.

- Nytt för i år är att alla konserterna streamas och visas på Facebook, Youtube och Västerviks Orkesterförenings hemsida, skriver Richard Fallqvist i sitt pressmeddelande.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt