Annons:

Det blir en teaterhöst trots Coronarestriktioner

På fredag den 18 september är det premiär för Soppteater på Stadshotellet, där pjäsen "Som ett jävla solsken" spelas.

Det blir en teaterhöst trots Coronarestriktioner

Västerviks Riksteaterförening planerar för en teaterhöst i Västerviks kommun. Trots Coronarestriktionerna planerar man för fyra föreställningar med färre personer i publiken.
– Vi känner det finns ett stort behov att träffas kring kulturella evenemang, säger Torgil Höckergård, ordförande i föreningen.

Annons:

Först ut är soppteater som spelas nu på fredag den 18 september på Stadshotellet i Västervik.

– Föreställningen heter "Som ett jävla solsken" och är baserad på Fatima Bremmers biografi om journalisten Ester Blenda Nordström som utforskade världen och körde motorcykel i början av 1900-talet. Det är Anna-Lena Hemström som gestaltar henna med gitarrackompanjemang av Mulle Holmqvist, säger Torgil Höckergård.

Hur har biljettförsäljningen gått till den föreställningen?

– Det tog slut på bara några dagar. Vi har färre platser på grund av Coronarestriktionerna, men det var ett väldigt sug efter biljetterna, säger Torgil.

Han säger att Stadshotellet har jobbat för att det ska vara Coronasäkert med avstånd mellan platserna. Soppan serveras klockan 11:30 och teatern börjar en halvtomme senare.

Fler föreställningar

Söndag den 18:e oktober kommer riksteatern till Bryggaren/Västerviks stadsteater med "Bröllopstårtan" En komedi med Kajsa Ernst i huvudrollen.

– Det är jätteroligt att vi får hit en kändis som Kajsa Ernst som spelar tillsammans med tre andra skådespelare, säger Torgil.

Han berättar att Västerviks riksteaterförening planerar för ytterligare två föreställningar under hösten.

– En till föreställning som spelas på stadsteatern Bryggaren och en i Odensvi. De blir båda i mindre format.

Hur känns det att komma igång med att arrangera teatrar igen under hösten?

– Det känns bra. Vi har avvaktat med det sedan vi fick ställa in två föreställningar under våren. Vi har nu bestämt oss att genomföra en teaterhöst i Västervik trots Coronapandemin. Vi känner det finns ett stort behov av att träffas kring kulturella evenemang, säger Torgil Höckergård.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt