Annons:

Barnens Dag i vassen

Barnens Dag i vassen arrangeras av Tjust Fågelklubb den 18 maj

Barnens Dag i vassen

Alla barn har ett inneboende naturintresse. Så även ett intresse för fåglar. För att intresset skall följa med upp i åldrarna behöver det stimuleras av olika spännande och intresseväckande upplevelser. Tjust Fågelklubb vill verka för att barn får ett bestående intresse för fåglar och natur och därmed bättre kunskap om den verkliga värld vi lever i. Det skriver klubbens ordförande Larsgunnar Nilsson i ett pressmeddelande.

Annons:

På lördag den 18 maj anordnar fågelklubben ”Barnens dag i vassen” vid Uknö fågellokal. Alla vuxna inbjuds att ta med sina barn, barnbarn, grannens barn eller vilka ungar som helst de får med sig. Kanske kan även medföljande vuxnas fågelintresse väckas genom barnens entusiasm så att fågelintresset blir ett gemensamt intresse? 
Fågelklubben bjuder på Festis och bulle och härlig fågelskådning och andra kul aktiviteter. Vid rätt väder kommer ringmärkarna att fånga någon fågel som alla barn kan se på nära håll. Kanske får till och med något barn hålla fågeln i handen? Att se en vacker fågel på riktigt nära håll är en omtumlande upplevelse och kan vara den faktor som leder till ett livslångt intresse!
Hur hittar man till Uknö Fågellokal? Från E22 vid Björnsholm kör 6 km mot Loftahammar. Tag höger vid skylt Uknö Fågellokal och kör ytterligare 3 km till större parkeringsplats med informationstavla. Aktiviteten börjar klockan 9 och pågår till 11.
 
 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt