Annons:

Företag med verksamhet här köper upp Växjöföretag

Företag med verksamhet i Vimmerby och Västervik köper upp Växjöföretag. Foto: MostPhotos

Företag med verksamhet här köper upp Växjöföretag

Eterni Group, med verksamhet i både Vimmerby och Västervik, köper Växjöföretaget Empleo. 2019 köpte Eterni Group upp Monera resurspartner, som då fanns i i Vimmerby och Västervik.

Annons:

Nu ska Växjöföretaget Empleo integreras i det nordiska bemanningsföretaget Eterni Group, enligt ett pressmeddelande. Tanken är att skapa en ledande nordisk leverantör av flexibla bemanningslösningar.

– Sedan uppstarten av Eterni i Sverige har vi för vårt nästa steg på vår tillväxtresa sökt efter den idealiska partnern för att fortsätta byggandet av en stark svensk plattform för flexibla bemanningslösningar. Empleo urskiljde sig som den bästa kandidaten mht geografisk täckning och de branscher som företaget är verksamt inom. De kan visa på en imponerande tillväxt över tid, och kommer att passa in utmärkt i den svenska organisationen, säger Patrick Hansson, VD för Eterni Sverige och CSO för Eterni Group i Norden i pressmeddelandet.

Att integrera Empleo i Eterni väntas ge synnergieffekter flera, däribland i form av geografisk täckning och förmågan att serva både befintliga och nya kunder.

– Eterni och Empleo har liknande kulturer och delar ett stort fokus på kundlojalitet och medarbetarnöjdhet. Kombinationen kommer att stärka vår förmåga att investera och påskynda vår tillväxt ytterligare, både organiskt och genom fler förvärv, säger Patrick Hansson, VD för Eterni Sverige och CSO för Eterni Group i Norden.

Vad försäljningspriset ligger på är parterna överens om att inte lämna ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt