Annons:

  • Stor satsning - fasciakliniken flyttar in i ny lokal

    Katja Jennekvist och Calle Landström tror hårt på sin verksamhet och har nu flyttat in i en ny lokal i Västervik. Foto: Alice Enwall

  • Stor satsning - fasciakliniken flyttar in i ny lokal

Stor satsning - fasciakliniken flyttar in i ny lokal

Fasciabehandling är en nyare typ av massageform i vilken man mjukar upp bindväv i kroppen med hjälp av moderna behandlingsverktyg, Swedish Fascia Vibes, optimerade för Fasciabehandling. Tryck utifrån lindrar tryck inifrån. Katja Jennekvist har sedan 2006 arbetat inom friskvård och började för ett och ett halvt år sedan med fasciamaskinerna. Nu satsar hon och kollegan Calle Landström i företaget och flyttar in i nya lokaler. 

Annons:

Fascia är en ny typ av behandlingsform som vuxit sig större, och som det forskats ännu djupare på under de senare åren. Det finns en klinik i Västervik som inriktar sig på fascia och det är just den verksamhet som Katja och Calle driver. 

– Jag har jobbat inom massage och yoga, friskvård och träning sedan 2006 ungefär. Det var då jag började intressera mig med vad man kan hjälpa människor med för att må bättre och slippa smärta. Människor har ofta ont i ryggen, nacken eller i skuldror. Då kände jag att jag ville bytte bransch från mitt tidigare kontorsjobb. Jag utbildade mig till massagetrapeut och startade mitt företag där jag åkte runt och masserade folk på olika företag, berättar Katja och fortsätter:

– Mitt intresse för fascia började när jag utbildade mig till massageterapeut, där jag även utbildade mig till Revovlingterapeut som är en terapiform med fascia och muskelkedjor som fokus. Jag är även utbildad yogalärare och inom yogan pratar man om bindväv. Sedan flyttade jag till Västervik och startade min massageverksamhet här. Och för ett och ett halvt år sedan kom jag i kontakt med maskinerna. De som ligger bakom fasciaklinikerna har gjort det möjligt för folk att bli franchisetagare inom det här, berättar Katja Jennekvist om sin resa.  

En resa med kollegan Kalle

Kalle har arbetat inom industri i 27 år men fick 2018 upp ögonen för att utöva massage som länge varit ett bakomliggande intresse. 

– Jag tänkte att jag går en grundutbildning för att se om det kan vara något för mig. Efter det kände jag bara att jag vill lära mig mer om kroppen med personliga skador och så där. Mellan 2019 och -20 gick jag en mssageterapeututbildning och i den vevan kom jag i kontakt med Katja. Genom ett event faktiskt ute på resorten som en bank hade anordnat, säger Calle Landström om sin resa. 

Ett tag arbetade Calle som massör vid sidan av sitt industriyrke för att sedan ta tjänstledigt och satsa ännu mer. Från och med första mars jobbar han enbart med fasciabehandlingar.

– Det är helt fantastiskt. En nystart att börja om från början och bygga upp något eget med Katja. Jag stormtrivs, fortsätter Calle.

Växte ur sina lokaler

I takt med att verksamheten utvecklats behövde de nya lokaler. Lokalen på Storgatan blev för liten och i ett par veckors tid har verksamheten nu flyttat in i en ny lokal på Brunnsgatan. 

– Det här kan man ju säga är något nytt trots att fascia inte är nytt egentligen. Det är spännande och roligt att få vara de första på det här i stan, säger Katja. 

Behandlingen i sig beskriver Katja såhär: 

– Det är egentligen som en massage bara att vi anväder maskiner och andra tekniker med särskilda utbildningar. Vi vill hjälpa människor uppnå sin fulla potential, det är det vi strävar efter. Varje människa har ju sina ställen där den har ont och sina behov som den behöver hjälp med. Där ingår självklart en behandling men ibland kan det vara så att man vill tillföra kosttillskott. Kanske lite extra utan C-vitamin eller magnesium och så vidare. Sen tittar vi mycket på balans och hållning. Vad jobbar du med? Hur ser ditt liv ut? Var har du ont någonstans? Hur kan jag avlasta din och din kropp? 

Calle tror mycket på behandlingsformen framöver:  

– Det är framtiden och att få ligga med i starten känns otroligt roligt. Både jag och Katja brinner verkligen för det här med att hjälpa människor. Från att få se en människa komma in i behandlingsrummet och ha väldigt ont och som nästan gett upp på smärtorna till att den går ut med ett leende på läpparna, det gör verkligen hela skillnaden, säger Calle om sitt yrke. 

Alice Enwall

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt