Annons:

Låna snabbt och enkelt med dygnet runt utbetalning

Det finns gånger då du behöver låna pengar akut och inte har möjlighet att vänta på långa handläggningstider. Kanske behöver du ta ett lån men din tilltänkta långivare har stängt?

Det finns faktiskt långivare som erbjuder utbetalning dygnet runt. Du kan alltså ansöka om och få ditt lån oavsett om det är kvällstid eller helg.

Ofta är dessa lån smslån. Då handlar det vanligtvis om lånebelopp mellan 1 000 - 70 000 kr.

Annons:

Hur funkar lån som man kan ta snabbt?

Du ansöker i de flesta fall om lånet online eller via en app. Du fyller i efterfrågad information. Ofta handlar det endast om dina personuppgifter.

När du sedan signerar med BankID så utförs en kreditupplysning på dig.

Handläggningstiden är kort när du lånar pengar snabbt. Du får ofta svar på om du har blivit beviljad lånet inom samma timme som du ansöker. Detta sker i regel genom att du får ett mail eller ett sms som bekräftar att din ansökan är godkänd. Du får vanligtvist lånet utbetalt inom 10-15 minuter om du har ansökt under långivarens öppettider. Du måste också använda samma bank som din långivare gör.

Många långivare erbjuder direkt utbetalning till Sveriges storbanker - exempelvis Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken.

Vissa långivare har som sagt också möjlighet att behandla din låneansökan dygnet runt. I dessa fall används en betallösning, exempelvis Trustly, som möjliggör utbetalning 24/7. 

Låga krav på snabba lån

Det ställs lägre krav på dig när du ansöker om snabblån än när du ansöker om exempelvis ett vanligt privatlån. Därför har snabba lån en hög beviljandegrad. Lånebeloppen är ofta mindre och räntan ibland en aning högre.

Ett snabbt lån är ett bra alternativ när du behöver ta ett lån akut. Du har även möjlighet till snabblån om du har svag kreditvärdighet. Till exempel så accepteras en eller flera betalningsanmärkningar i många fall vid sms lån. Du behöver ofta inte heller ha en fast anställning.

Har du ingen fast inkomst är dock ofta ett krav att du ska ha en viss deklarerad inkomst från föregående år. Hur hög denna inkomst behöver vara beror på långivare. Men vanligtvis handlar det om allt från 24 000 kr/år till 240 000 kr/år. 

Att tänka på när du ska välja långivare

Många långivare betyder stor konkurrens. Vilket i sin tur betyder att du kan hitta riktigt bra villkor. Du ska alltså alltid jämföra snabblån. Om det handlar om ett större lån där UC tas så rekommenderas att gå via en låneförmedlare. Fördelen med det är då att endast en kreditupplysning tas, som sedan delas med de anslutna banker och långivare som arbetar med förmedlaren i fråga. Därefter får du förslag och erbjudanden från fler aktörer.

Det viktigaste du ska tänka på när du jämför lån, förutom lånebelopp och löptid, är den effektiva räntan. När man räknar ut den effektiva räntan så räknar man in alla avgifter som tillkommer i lånet och lägger till den vanliga räntan (nominella räntan).

Den effektiva räntan är alltså den faktiska kostnaden av lånet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt