Annons:

Alexander saknade den personliga kontakten – nu driver han eget

Alexander Petersson driver sedan någon månad tillbaka AMT kyl- och värmeteknik. Foto: Privat

Alexander saknade den personliga kontakten – nu driver han eget

Den personliga kontakten med kunderna var något som Alexander saknade när han var anställd och arbetade med kyl- och värmeteknik. Efter några år funderande har han nu gjort slag i saken och startat eget. 
– Hjälper jag en kund så vill jag inte bara gå in genom dörren, göra jobbet och gå ut därifrån. Jag vill lära känna kunden och att de ska känna tillit till mig, säger Alexander. 

Annons:

Alexander Petersson, 32, från Västervik har jobbat många år inom kyl- och värmeteknikbranschen. Han trivdes bra, men saknade ofta den lite mer personliga känslan och relationen till kunderna. Efter att ha funderat länge på att starta eget har han nu vågat ta steget. I början av mars drog verksamheten i AMT kyl- och värmeteknik i gång, och nu börjar utmaningen med att slå sig in på marknaden. 

– Jag har jobbat i branschen förut och har velat ha en mer personlig känsla. Hjälper jag en kund så vill jag inte bara gå in genom dörren, göra jobbet och gå ut därifrån. Jag vill lära känna kunden och att de ska känna tillit till mig. Det kände jag saknades där jag arbetat tidigare. 

”Man måste våga chansa lite”

De sista tre åren har tanken om att driva något eget funnits.

– Ja jag har tänkt på det länge, men nu var det dags. Läget är väl både bra och dåligt, det är svårt att komma ifrån att det är en lågkonjunktur, men jag kände att gör jag det inte nu så blir det aldrig av. Det kommer säkert vara tuffare att starta nu än för några år sedan, men man måste våga chansa lite för att vinna!

Bolaget AMT Kyl- och värmeteknik bildades i början av februari, när Alexander fortfarande var anställd. En månad senare var uppsägningstiden slut, och Alexander kunde satsa fullt ut på den egna firman. Han vänder sig till både privatkunder och företag och hjälper till med allt från livsmedelskylar, komfortkyla till värmepumpar. 

– Responsen har varit bra och både sådana jag varit hos och de som bokat in jobb framöver har varit positiva. En del säger att de har väntat på att jag ska starta, och undrat varför jag inte gjort det tidigare. Det är roligt!

Positivt med lite konkurrens

I Västervik finns inte särskilt många aktörer inom värme- och kylteknik.  Lite konkurrens på marknaden tror Alexander är bra för branschen.

– Den största utmaningen blir att slå sig in på marknaden. Det har varit ganska få aktörer innan så att det kommer in någon mer på den lokala planen tror jag bara är bra. 

Till att börja med är det bara Alexander själv som kommer att arbeta i företaget. Målet är att växa på sikt. 

– Just nu är jag själv, men det är klart att jag hoppas kunna växa och bli större och få någon mer arbetskollega. Att hitta kyltekniker är dock inte helt lätt. Det har varit svårt eftersom det inte har funnits någon gymnasieutbildning för just kyltekniker, men nu har det börjat startas upp på lite olika ställen, så framöver blir det säkert lättare!

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt