Annons:

Miljardbolag köper lokala företaget:

Joacim Johansson, vd för Renta Sverige, som köper det lokala företaget Gustafssons Uthyrningar med verksamhet i bland annat Vimmerby och Västervik. Foto: Pressbild

Miljardbolag köper lokala företaget: "Kommer bli ännu starkare"

Det anrika företaget Gustafssons Uthyrning, med verksamhet i bland annat Vimmerby och Västervik, köps upp av miljardbolaget Renta.
– Jag är säker på att vi kommer att bli ännu starkare, säger Tomas Gutekrans, vd för Gustafssons.

Annons:

År 1871 flyttade Carl-Magnus Gustafsson från Vissefjärda till Oskarshamn för att söka lyckan som stenarbetare.

Drygt 100 år senare, 1975, blev maskinuthyrning en del av verksamheten och i dag har företaget verksamhet och depåer i Vimmerby, Västervik och Oskarshamn, omsätter 45 miljoner kronor, har 19 anställda och drivs av femte generationen Gustafsson.

Miljardbolag ny ägare

I dagarna blev det officiellt att Gustafssons Uthyrning får ny ägare. Det är jätten Renta, med en omsättning på 1,75 miljarder i Sverige och över 2 000 anställda i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Polen, varav 670 i Sverige, som köper Gustafssons. Klart är att Gustafssons även fortsättningsvis kommer serva sina kunder med samma lokala närvaro och tjänsteutbud som tidigare.

– Vi kommer inte ändra på något, utan ska tillföra mer muskler, driva på affärerna, skjuta till fler maskiner och skapa ett ännu bredare utbud. Vi är väldigt glada över att välkomna Gustafssons in i Renta och ser fram emot att arbeta tillsammans. Föreningen med Gustafssons stärker vår position i östra Småland och är ett logiskt steg mot vår ambition att bli en rikstäckande maskinuthyrare i Sverige. Vi är glada över att slå oss samman med Gustafssons och ser fram emot vår fortsatta resa, säger Joacim Johansson, vd Renta Sverige.

"Vidareutveckla vår verksamhet"

Gustafssons Uthyrningar har under en tid sökt efter en affärspartner som kan hjälpa företaget vidare i sin utveckling, och nu har man hittat den.

– Med Renta får vi tillgång till kapital och maskiner som vi tidigare inte hade och framför allt delar vi samma värderingar som vi har följt sedan starten 1975. Under de senaste åren har vi dessutom arbetat intensivt och målinriktat med digitaliseringen av Gustafssons och är nu glada över att få tillgång till de digitala lösningar som Renta besitter, säger Gustafssons vd Tomas Gutekrans.

– Med digitala, smarta lösningar implementerade kommer vi kunna vidareutveckla vår verksamhet och stötta både anställda och kunder med att arbeta smartare, inte hårdare. Vi på Gustafssons har en gedigen kundbas, ett gott rykte och djup kunskap om uthyrningsmarknaden i östra Småland. Jag är säker på att vi tillsammans med Renta kommer att bli ännu starkare och vara det självklara valet för våra kunder här, säger han.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt