Annons:

Butiken flyttar från centum: ”Vinna eller försvinna”

Kappahl lämnar centrala Västervik och etablerar sig i stället på Ljungheden. Foto: Pressbild Kappahl

Butiken flyttar från centum: ”Vinna eller försvinna”

Kappahl lämnar sina lokaler i Galleria Västerport för att i stället etablera sig på Ljungheden. Flytten innebär både ett större utbud av varor i butiken, och så småningom även nyanställningar.
– Det känns jättekul med en helt ny och fräsch butik, säger butikschef Ida Petersson. 

Annons:

I veckan gick butikskedjan Kappahl ut med nyheten att deras butik i centrala Västervik senare i år flyttar till nya lokaler på Ljungheden. Anledningen till flytten är enligt butikschef Ida Petersson både en konflikt med tidigare hyresvärd angående de eftersatta lokalerna i Galleria Västerport och att man är i behov av större lokaler. 

– Vi har haft stora problem med den tidigare hyresvärden. I december fick vi en ny värd, men dem har vi inte haft så mycket kontakt med eftersom vi redan sagt upp kontraktet. Kappahl har valt att inte förhandla med de nya hyresvärdarna utan i stället satsa på en nyetablering.  

Letade efter ny lokal i centrum

Till en början var intentionen att hitta en ny, större lokal i centrala Västervik. 

– Vi kollade först i centrum efter en ny lokal, men det finns inga så stora lokaler lediga. I det läget handlar det om att vinna eller försvinna, så då fick det bli Ljungheden. Vi vill gärna ha en levande stadskärna, men när det handlar om att överleva så väljer vi hellre att etablera oss där ute. 

Läget kommer trots allt även med fördelar. 

– Vi får en större lokal och en helt ny lokal. Vi har inte renoverat eller fått ny inredning sedan tidigt 2000-tal så det känns jättekul med en helt ny och fräsch butik!

Butikskedjan hoppas även bredda sin kundkrets i och med läget och övriga butiker i området.

– Vi vågar lita på att våra kunder följer med upp till Ljungheden och så hoppas vi på att även nå en annan sorts kundkrets också, säger Ida Petersson. 

Att Kappahlkoncernen satsar på det här viset och etablerar sig utanför köpcentrum och stadskärnor hör inte till vanligheterna. 

– Stor eloge till Kappahl som vågar satsa på den här lokalen i lilla Västervik. En sådan här etablering har aldrig tidigare gjorts så det är ganska häftigt! De tror så mycket på Västervik och min lilla butik, och jag hoppas verkligen att jag kan ge dem resultat. Det känns jättekul för mig att de vill satsa!

När öppnar ni i de nya lokalerna? 

– Det är inte bestämt än utan beror lite på hur snabbt bygget tar, men vi hoppas på att kunna öppna innan sommaren. 

Betyder satsningen att ni kommer behöva fler anställda? 

– Det kommer bli fler tjänster och jag hoppas vi kommer kunna anställa framåt

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt