Annons:

Kraftfullt fall för Coldman i Västervik AB – intäkterna ner 20,1 procent

Annons:

Företaget är i mål med sin årsredovisning. Så här ser det ut. Verksamheten står bokförd på 14,5 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 20,1 procent från 2022. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 23 000 kronor mot drygt en miljon kronor.

Rörelseresultatet går från ett överskott på cirka 700 000 kronor till ett underskott på omkring 650 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 4,4 procent. Det är lägre än 2022, då rörelsemarginalen var plus 3,9 procent.

Enligt de färskaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Inom branschen för detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar ligger det motsvarande genomsnittet på 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av sex i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Coldman Invest AB.

Coldman i Västervik AB: Snabbfakta

Coldman i Västervik bildades 2018. Bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med elektriska hushållsmaskiner och hushållsapparater och reparation av hushållsapparater samt av utrustning för hem och trädgård. Företaget är ett av sex i koncernen där Coldman Invest AB är moderbolag.

Företaget har fyra anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en färre än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Gunnar Daniel Beijer (59).

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Coldman i Västervik störst i Västerviks kommun och det sjätte största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är specialiserad butikshandel med elektriska hushållsmaskiner och hushållsapparater.

Företaget är också det 191:a största i landet. Det finns 17 företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här artikeln är genererad av en textrobot. Dagens Vimmerby AB köper in texterna från företaget United Robots.

Fakta

Ordbok: Det betyder siffrorna

Det här betyder begreppen som används i årsredovisningar.

Omsättning: Är bolagets totala inkomster för sålda varor och tjänster.

Rörelseresultat: Innebär förenklat mellanskillnaden mellan en verksamhets omsättning och rörelsekostnader.

Resultat före skatt: Först läggs så kallade finansintäkter till i rörelseresultatet. Det kan vare vinst från räntor och aktier. Därefter dras finanskostnader av, som kostnader för skulder.

Rörelsemarginal: Förhållandet mellan rörelseresultat och omsättning, i procent. Ger en fingervisning om hur lönsamt ett företag är. Olika branscher har olika genomsnittliga marginaler.

Aktiebolag: Förkortas ofta AB, och är en verksamhet med ett kapital fördelat på en eller flera andelar, som kallas aktier. Aktieägare har inte personligt ansvar för företagets åtaganden eller skulder.

Utdelning: Utdelningen från ett aktiebolag till aktieägarna, vanligtvis i form av pengar eller aktier.

Bransch: I samband med att företagen registrerar sina verksamheter hos Skatteverket registreras också vilken bransch de ska verka inom.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt