Annons:

BEKRÄFTAT: ULVAEUS TAR ÖVER VARMBADHUSET

Såhär ser skissen för nya Slottsholmen ut. Karta: Västerviks kommun/Slottsholmen

BEKRÄFTAT: ULVAEUS TAR ÖVER VARMBADHUSET

Redan i måndags kunde Dagens Västervik avslöja att Björn Ulvaeus tar över Varmbadhuset. I dag bekräftar de inblandade parterna överenskommelsen – och går dessutom ut med en tidsplan.
– Badhuset ska restaureras och återigen bli den vackra byggnaden som den en gång har varit. En plats som Västervikare kan besöka och njuta av, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.

Annons:

Överenskommelsen gäller även ett flytande hotell och en ny servicebyggnad. Iblandade parter är Björn Ulvaeus, Västerviks kommun och kommunala bolaget Tjustfastigheter. 

Avtalet innebär att Ulvaeus hyr Varmbadhuset, att ett flytande hotell etableras och dessutom ska en ny servicebyggnad uppföras på området. 

Björn Ulvaeus kommer, ihop med sin dotter Anna (som ansvarar för verksamheten på Slottsholmen), att fortsätta utvecklingen av Slottsholmen. 

Satsningarna ska genomföras redan inför nästa sommar: Det flytande hotellet kommer att ha cirka 35 rum. 

– Det blir cirka 35 rum i två plan och på det undre kan man ha båten förtöjd framför uteplatsen. Hela taket blir täckt med solceller och en sjövärmeanläggning monteras i botten av pontonen, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande. 

Inrättar spa i Varmbadhuset

Varmbadhuset på Strömsholmen intill Slottsholmen kommer att återinvigas, med återgång till bad- och spaverksamhet. Slottsholmen kommer att hyra fastigheten av Tjustfastigheter AB med ett långt avtal och dessutom stå för nödvändiga investeringskostnader för att återställa husets funktion som badhus i klassisk Jugendstil. 

Slottsruinområdet och Slottsholmen Marina kommer att förses med en flytande service- och eventbyggnad, även den enligt det förlängda exploateringsavtalet. Det blir Slottsholmen som uppför byggnaden och Slottsholmens gästhamn kommer därmed att få ett flytande hamnkontor med en serviceanläggning i toppklass, inrymt i den flytande byggnaden. 

– Att se visionen vi började skissa på redan 2015 växa fram och att det faktiskt till och med blir bättre än väntat känns nästan overkligt. Brygganläggningen runt Slottsholmen kommer fortsätta utvecklas och med det nya och unika servicehuset investerar vi vidare med ett modernt grepp anpassat för dagens och framtidens besökare. Jag är nu helt övertygad om att vi kommer att vara en av de bästa hamnarna i Sverige när vi satsar ytterligare på service och kvalitet. Att få göra denna resa tillsammans med Björn och nu även Anna och Calle, där vi alla gör det vi är bäst på, är otroligt inspirerande och allt vi gör kommer skapa ringar på vattnet. Detta är bara början, säger Andreas Nilsson, ägare och föreståndare på Nya Vatten som driver Gästhamnen i Västervik.

"Kommer att vara stolta"

Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson säger såhär i ett pressmeddelande: 

– Efter hårt arbete från samtliga inblandade tycker jag att vi har hittat lösningar på de viktiga frågor som återstod för att skapa rätt förutsättningar för den fortsatta utvecklingen av Slottsholmen och Strömsholmen. Det här kommer att bli ett område som jag och - vågar jag lova - väldigt många västervikare kommer att vara stolta över när det blir klart. Slutresultatet kommer inte bara att ligga nära den gemensamma vision som vi har delat med Björn Ulvaeus under de senaste åtta åren, min bedömning är att resultatet kommer att överträffa förväntningarna, säger Dan Nilsson, kommunstyrelsens ordförande (S). 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt