Annons:

Tajt omröstning gav nej till fusion för Coop-butikerna

Coop i Hultsfred är en av de butiker som blir kvar i nuvarande organisation efter resultatet i dagens föreningsstämma. Foto: Ossian Mathiasson

Tajt omröstning gav nej till fusion för Coop-butikerna

Förslaget om att låta Coop Oskarshamn, med totalt 15 butiker, fusioneras med KF Göta fick nej på dagens föreningsstämma. Den nuvarande situationen blir kvar efter att omröstningen slutat 8-7.

Annons:

Coop Oskarshamn driver 15 butiker i den norra delen av länet – bland annat butikerna i Vimmerby, Västervik och Hultsfred – och omsätter cirka 440 miljoner om året.

Styrelsen för föreningen har drivit på för en fusionering med Kf Göta.

Så blir det inte efter att omröstningen med ägarombuden slutat 8-7 till nejsidan. För att en fusion skulle ha blivit av hade det krävts två tredjedelar av rösterna.

– Det är förstås en stor besvikelse för oss som har arbetat länge med att få till fusionen. Vi har fört en dialog med ägarombuden, som representerar en butik var, och visste att det fanns en opinion mot fusionen. Nu har de sagt sitt och det är bara att ta nya tag och fortsätta som tidigare, säger Coop Oskarshamns vd Niclas Johansson till nättidningen Market.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt