Annons:

VÄNDNINGEN: ÄLÖ TRÄ LEVER VIDARE – MÅNGA JOBB RÄDDAS

I mitten av april försattes Vimmerbyföretaget Älö Trä, med ett 40-tal anställda, i konkurs på egen begäran. Nu kommer en vändning i det hela. Enligt Vimmerby Tidning är det klart att Älö Trä köps upp av ett lokalt företag och att många av de anställda kommer att få behålla sina jobb.

Annons:

Den 12 april begärde Älö Trä sig själva i konkurs och drygt tio dagar senare varslades de runt 40 anställda personerna om uppsägning.

I dag berättar Vimmerby Tidning att en vändning för Älö Trä är mycket nära. Enligt VT köps konkursboet upp av ett lokalt företag och en stor del av jobben kommer att räddas.

– Jag tror att köparen är helt rätt och att verksamheten kan vara igång redan nu på tisdag, säger konkursförvaltaren Tuomas Heinonen till Vimmerby Tidning.

Väntar på godkännande

Enligt VT är kontrakten redan skrivna och ska nu godkännas av banken och facket. Det är det enda som skulle kunna sätta käppar i hjulet för affären.

– Godkännandena ska göras i början av veckan och det ska inte vara några konstigheter med det. Jag kan inte se annat än att den här affären går i hamn och förhoppningsvis kan verksamheten vara igång redan på tisdag, säger Tuomas Heinonen.

Heinonen kan inte svara på i vilken omfattningen verksamheten i sådana fall startar upp.

– Man kan nog förutsätta att inte alla 40 anställda får tillbaka jobben direkt. Jag tror att man kommer starta upp med en lite mindre kostym för att sedan växa. Men om det går som de tänkt sig är nog en stor del av personalstyrkan tillbaka relativt snart. Jag tror att man måste se det här på lite sikt. Man startar upp så att man lagom klarar det som väntar direkt, men så fort nya jobb börjar ticka in måste mer personal anställas, säger han till Vimmerby Tidning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt