Annons:

Här är alla ägare till Älö Trä – så många får gå till jobbet på måndag

Stefan Wernholm, Tomas Lindqvist, Christoffer Lindqvist, Morgan Svensson och Jens Fredriksson. Saknas på bilden gör delägaren Bernt Björling.

Här är alla ägare till Älö Trä – så många får gå till jobbet på måndag

Det har gått snabbt – redan på måndag drar Älö Trä Vimmerby AB igång produktionen igen. I ett första läge får företaget tolv anställda.
– Vi satsar extremt hårt mot marknaden, säger vd:n och delägaren Stefan Wernholm.

Annons:

För lite mer än en månad sedan begärdes överraskande Vimmerbyföretaget Älö Trä AB i konkurs. Samtliga anställda blev uppsagda och det handlade om ett 35-tal.

Framtiden för företaget var oviss – men nu är allt klart. Tomas Tak & Bygg blir majoritetsägare i nya Älö Trä Vimmerby AB och dessutom finns fyra delägare, samtliga med kopplingar till Älö Trä sedan tidigare.

Det handlar om Stefan Wernholm, som blir vd, och Jens Fredriksson, som sköter inköp- och logistik. Även Morgan Svensson och Bernt Björling, försäljning, blir delägare. 

På torsdagsförmiddagen hölls ett möte med de tidigare anställda som förstås blev mycket glada över beskedet.

– Vi kommer kämpa på och lägga de timmar vi behöver. Produktionen går igång på måndag och de sista pusselbitarna har precis, eller ska inom kort, falla på plats. Vi har haft en information med all personal och det kändes väldigt glädjande. Det kom en väldigt positiv energi och starka känslor, säger Stefan Wernholm, vd. 

Tolv anställda

I ett första skede blir det tolv anställda. Förhoppningen är att det snabbt ska öka. Orderingången ser stark ut och BoKlok Housing AB, tidigare kund till Älö Trä, har lagt flera ordrar vilket medför att personal kan återanställas. Ytterligare ordrar är också klara. 

– Det innebär att produktionen startar omgående och att höstens orderläge ser bra ut. Vi har mycket på gång och det känns jättepositivt. Vi går in i fas ett nu med personal och efter semestern går vi in i fas två. En del kommer sitta på delade stolar inledningsvis och vi har en tajt organisation. Vi kommer hjälpas åt och lägga de timmar vi behöver. Vi sätter två försäljare på heltid och sätter igång direkt. Vi vet att vi har affärer på gång och hoppas återfå det stora förtroende Älö Trä en gång hade. Vi satsar extremt hårt och vet att förutsättningarna finns.

Tanken är att anställa fler i takt med fler ordrar?

– Ja, så är det. Vi har en budget vi går efter och har inbokade möten med flera stora företag. Vi ser en stor potential framåt. Det finns förstås ett tapp med den tid som gått, vilket har medfört att vi har gått förbi ordrar givetvis.

30 års erfarenhet

Stefan Wernholm var tidigare produktionschef för Älö Trä. Dessförinnan jobbade han inom SAAB-koncernen i Linköping och har 30 års erfarenhet av produktion.

– Det är mycket glädjande att han kliver in, säger huvudägaren Tomas Lindqvist, Tomas Tak & Bygg:

– Han introducerade systematisk och metodiskt arbetssätt under hösten och vintern, vilket borgar för en kontinuitet i arbetssättet. Produktionen effektiviserades till ofattbara resultat och sjukfrånvaron sjönk mycket. 

Från en första diskussion till underskrift har det gått snabbt för de nya ägarna. 

– Jag har varit med ett tag och det är flera som har tittat givetvis, men när jag fick höra att Tomas skulle vara med tvekade jag inte. Jag har suttit här sedan i måndags och allt känns väldigt bra. Vi har ett bra samarbete och det känns inte som att det här kan gå fel, säger Stefan Wernholm.

"Tillfälliga lösningar"

Tomas Lindqvist ser också synnergieffekter mellan sitt befintliga företag och Älö Trä Vimmerby AB. 

– Vi kommer kunna göra tillfälliga lösningar med personal och ekonomi och så vidare. Vi har mycket att lära av varandra och får en styra på entreprenörssidan, säger Tomas Lindqvist.

Hur snabbt utvecklingen kommer gå är förstås omöjligt att sia om, men de nya ägarna tror verkligen på satsningen.

– Vi kommer erbjuda marknadsmässiga löner självklart och vill att man ska jobba här i framtiden, säger Wernholm.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt