Annons:

HUSJÄTTEN LÄGGER NYTT VARSEL – SÅ MÅNGA FÅR GÅ

Hjältevadshus lägger ett nytt varsel. Foto: Simon Henriksson/Arkiv

HUSJÄTTEN LÄGGER NYTT VARSEL – SÅ MÅNGA FÅR GÅ

Hustillverkaren Hjältevadshus lägger ett nytt varsel. I våras fick 100 personer gå från fabriken – nu blir det 20 personer ytterligare.
– Många blir orolig, säger en av de anställda.

Annons:

Efter en enorm utveckling i fler år, där Hjältevadshus gick från 60 till 250 anställda, går det nu i motsatt riktning för hustillverkan. I våras varslades hundra personer och nu säger man upp 20 ytterligare. 

"Tyvärr har bolagets förhoppningar på marknaden inte infriats vilket lett till ett behov av åtgärder för att se till att Hjältevadshus blir ett långsiktigt hållbart företag. Under 2018 minskade småhusmarknaden med närmare 20%. Första kvartalet i år har antalet sökta bygglov minskat och prognosen för påbörjade småhus sänks för 2019 av branschorganisationer", skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

En framställan till facket skickades i dag och förhoppningen är att förhandlingen ska vara avslutad inom några veckor. 

– Vi beklagar verkligen att vi behöver lägga ett nytt varsel. Det ökar naturligtvis oron bland de anställda och det är väldigt tråkigt. Men tyvärr är det åtgärder som vi måste göra. För att vi ska kunna vara en trygg arbetsgivare för framtiden behöver vi säkerställa en ekonomiskt hållbar nivå nu, säger Stefan Lind, VD på Hjältevadshus.

Ska satsa sig ur krisen

Stefan Lind är relativt ny på vd-posten och företaget kommer även göra en del satsningar som kan minska kostnaderna. Det handlar bland annat om effektivisering.  

– Hjältevadshus har byggt trähus i över 70 år och kommer fortsätta göra det. Vi har en stabil ägare med ett långsiktigt engagemang i bolaget som satsar på att utveckla bolaget tillsammans med den nya ledningen. Vi har också en bra position på marknaden med bevisad kvalitet. Vårt mål är att stärka den positionen och se till att vi blir ett effektivt och ekonomiskt hållbart bolag som möter marknadens behov både idag och på lång sikt. Vi har en stark framtidstro och ser att ett effektivt, lönsamt och kundorienterat Hjältevadshus kommer vara en viktig spelare på småhusmarknaden lång tid framöver, säger Stefan Lind. 

En av de anställda, som vill vara anonym, säger såhär till DV/DH/DVV: 

– Vi fick information om det för en timme sedan. Stämningen var seg, många blir oroliga överlag och det känns som att de har döljt det här ett tag. Det har försvunnit en del folk utan att de ersatts. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt