Annons:

Fondbolag investerar i Västerviksföretag:

Inziles Peter Swärd, i mitten och Ragnar Åhgren, till höger är glada för fondbolagets besked. Till vänster: regionrådet Peter Wretlund. Foto: Arkivbild

Fondbolag investerar i Västerviksföretag: "Mycket glada"

Västerviksföretaget Inzile AB har sedan tidigare säkrat 37,5 miljoner kronor av den totala emissionen om 45,1 miljoner kronor från investerare. Nu går det svenska fondbolaget Sentat in med 1,3 miljoner kronor.

Annons:

Det meddelar Inzile AB i ett pressmeddelande. 

Bring AB har tidigare investerat fem miljoner kronor och styrelse och ledning har gått in med 10,6 miljoner kronor.

Nu går också Sentat, via fonden Thyra Hedge A, in med 1,3 miljoner kronor.

"Fondens förvaltningsmodell är baserad på fundamental analys med globalt fokus, framförallt teknologisektorn. Thyra kommer i normalfallet bestå av 20–30 aktieinnehav och 5–10 blankade positioner, detta utöver hanteringen av marknadsrisk genom användningen av terminer för att skydda fondens tillgångar", skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att få in en svensk fond som aktieägare i Inzile. Jag tror vi ligger helt rätt i vår position på marknaden då vi står inför ett paradigmskifte där transporterna ökar, samtidigt som utsläppen i städerna snabbt måste minska. Min bedömning är att dessa marknadstrender innebär att allt fler institutioner kommer få upp ögonen för investeringar i skalbara, nytänkande och entreprenörsdrivna cleantech-bolag, säger Inzile AB:s vd Ragnar Åhgren.

"Bra möjlighet till avkastning"

Inge Heydom, förvaltare på Thyra Hedge A, säger att Inzile identifierat en väldigt intressant och allt mer aktuell nisch inom fordonsindustrin.

– Där vi ser att förnybara alternativ måste erbjudas så snart som möjligt. Därtill finns de rätta incitamenten hos merparten i styrelse och ledning genom väsentligt aktieägande i bolaget. Dessa är huvudanledningar till att jag ser en investering i Inzile som en bra potentiell möjlighet till avkastning för mina fondandelsägare, säger han.

Inzile släpper snart en utsläppsfri, eldriven lastbil i syfte att skapa förutsättningar för smarta och fossilfria städer. I slutet av juni rullar bolaget in på Nasdaq First North. Utöver huvudkontoret i Västervik har Inzile också kontor i Göteborg och Stockholm.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt