Annons:

BESÖKSREKORD FÖR NÖJESPARK I VIMMERBY

I förrgår blev det besöksrekord på Astrid Lindgrens värld. - Så många besökare har vi inte haft sedan 2016, säger Joacim Jocke Johansson, VD för Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs.

Annons:

Redan nu i början av juli kan man se att turismen har skjutit i höjden. På Astrid Lindgrens Värld hade man i onsdags besöksrekord och närmare 10 000 besökare kom under en dag.

- Vi hade 9500 besökare i onsdags och så många har vi inte haft sedan 2016, säger Joacim Jocke Johansson, VD på Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs.

 Perfekt väder för besöksnäringen

I år har vädergudarna varit med besöksnäringen. Det mulna, ostadiga vädret gör att många turister åker för få upplevelser annat än stranden.

- Förra året var det ingen stark säsong och det förstår jag. Det var helt enkelt för varmt. I år är det mycket bättre för oss.

Varför parken gjorde en rekorddag i onsdags tror Joacim Jocke Johansson beror på två aspekter. För det första är det vädret som spelar roll.

- För det andra har vi sett att besökarna kommer senare i veckan. För några år sedan var det tisdagen som var den dag med flest besökare. Nu kommer flest i slutet på veckan.

 Alla märker av det

Han tycker att det är otroligt roligt att det än så länge ser så bra ut för besöksnäringen i Vimmerby

- Jag har pratat med flera näringsidkare i staden och alla säger samma sak. Det är ett otroligt år i år.

Besökssiffrorna kommer att fortsätta att glänsa. Biljettförsäljningen och gästboendet går som tåget.

- I år blir det en vanlig svensk sommar. Runt 20 grader och lite ostadigt. Det är toppen för oss.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt