Annons:

Gränsö Akademin ger utbildad personal

Linda Lundman, Per Johansson och Jack Thompson

Gränsö Akademin ger utbildad personal

I år har Per Johansson, slottsherre vid Gränsö Slott, startat en Gränsö Akademi för att personalen som är anställd ska få möjlighet till vidareutbildning som sommelier på betald arbetstid. Första året har varit lyckat anser både Per Johansson och de som tagit examen.
– Man blir mer självsäker på det man gör, säger Jack Thompson, som är en av åtta deltagare i utbildningen.

Annons:

Anledningen till att Per Johansson valde att starta en Gränsö Akademi, var att det är stor konkurrens om arbetskraften inom restaurangbranschen.

– Den här gången var det åtta ur servispersonalen som fick gå utbildningen. Jag får bättre personal och de får högre CV, säger Per Johansson.

Utbildningen varade i 30 timmar på Gränsö och examen togs vid Restaurang Akademin i Stockholm.

– Alla åtta som deltog i utbildningen klarade examen. Det är jätteroligt, säger Per.

Genom att erbjuda personalen vidareutbildning hoppas han också att de väljer att arbeta kvar på Gränsö Slott.

– Det höjer statusen på arbetsplatsen samtidigt som det blir en attraktiv arbetsplats.

”Man tror på sig själv”

Två av de åtta som fick gå utbildningen som sommelier var Jack Thompson och Linda Lundman.

– Det var en väldigt rolig och bra utbildning. Det kändes på riktigt när vi fick åka till Stockholm för att göra examen, säger Linda Lundman.

Vad har ni fått ut av utbildningen?

– Jag har blivit mer självsäker i arbetet och vet att jag kan och vågar framhäva min kunskap. Nu kan jag tala om för våra gäster vilket vin som passar bäst till den maträtt som de väljer, säger Jack Thompson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt