Annons:

EXTRA: ALV KOMMER SLÅ DRÖMGRÄNSEN

ALV:s vd Joacim Johansson kommer fira rekordsommaren i kväll. Foto: Jakob Karlsson

EXTRA: ALV KOMMER SLÅ DRÖMGRÄNSEN

Sedan 2007 har Astrid Lindgrens Värld siktat mot drömgränsen på en halv miljon besökare. I år kommer den siffran nås. Det konstaterar vd Joacim Johansson efter att huvudsäsongen stängdes i dag.
– Det handlar snarare om huruvida vi landar på 520 000 eller 530 000 besökare, säger han.

Annons:

I dag stänger ALV sin huvudsäsong och övergår till helgöppet från och med nästa vecka. Till och med lördagen hade parken 60 000 fler besökare jämfört med fjolåret och 40 000 över det högt uppsatta målet.

– Det är helt fantastiskt. Det är tolv procent över målet och det är ursinnigt bra.

Efter strålande siffror i juni och juli har augusti också blivit en succé.

– Jag tänkte att det planar ut när juni och juli hade varit så starka, men vi slår tidigare rekordmånader och i går hade vi 4 900 gäster sista lördagen och det är helt fantastiskt bra. Vi är supernöjda.

 "Ska köra i diket rejält"

Totalt hade cirka 470 000 gäster besökt parken till och med gårdagen. Att ALV ska klara målet på en halv miljon är därmed helt givet.

– Alla frågar om den väl kända målbilden på en halv miljon. Vi har inte stängt än, men det skulle i princip gå jättedåligt för att vi inte ska nå det. Jag tar inte ut någon seger i förskott, men vi ligger så pass mycket före nu. Det finns inget som pekar på att vi inte ska nå en halv miljon.

Bara under höstlovet brukar ALV ha mellan 30 000 och 40 000 besökare.

– Det handlar snarare om huruvida det blir 520 000 eller 530 000 gäster. Så är det ju. Vi ska köra i diket rejält för att inte klara en halv miljon.

Hur känns det att äntligen klara det målet?

– Det är jätteroligt. Målbilden har funnits med ända sedan 2007 och man får ha respekt för det.

Ska fira i kväll 

Johansson ser flera skäl till varför just 2019 blivit så framgångsrikt. Det handlar om kronkursen, klimatdebatten och vädret.

– Men som jag alltid har sagt: allt tidigare fantastiskt arbete för att bygga upp ett gott renommé är det viktigaste. Det är medarbetarna som gör ett så gott jobb som är det viktigaste och har vi inte ett bra gäng som jobbar med det här spelar inte vädret någon roll.

I kväll kommer 370 medarbetare fira rekordsommaren.

– Det här ska vi fira för det händer bara en gång som vi slår en halv miljon.

Nästa mål är redan uppsatt: 750 000 besökare per år.

– Man får se om man är med då. Det tog tolv år att nå en halv miljon och vi har ingen tidsplan för 750 000, men vi har en plan för hur vi vill utveckla upplevelsen och öka antalet öppetdagar.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt