Annons:

  • Så utnyttjar företaget Google på bästa sätt

    Mathias Billmar visar och lär ut hur företag ska använda den nya Googletekniken.

  • Så utnyttjar företaget Google på bästa sätt

    En Google kompis som svarar på allt du frågar om bara det är uppdaterat på företagens hemsidor.

Så utnyttjar företaget Google på bästa sätt

Google har flera olika tjänster som är till nytta för framförallt företag och inom en snar framtid kommer nya tekniker som gör det möjligt att marknadsföra sig på annorlunda sätt än idag. Då gäller det för företag att hänga med i den digitala utvecklingen. I Onsdags höll Mathias Billmark en utbildning för företag i besöksnäringen om hur de kan vara i framkant, när den nya tekniken kommer.

Annons:

Mathias Billmark jobbar på företaget IT Plattformen Småland-Öland och besöker kommuner för att berätta om framtidens teknik, i projektet Digitala Lyftet. I tisdags och onsdags har han besökt Västervik Framåt för att hålla i en workshop om hur företagen ska kunna utnyttja alla möjligheter som Google erbjuder idag.

- Google är ett lätt verktyg för att nå ut till människor och jag ska berätta hur man gör det möjligt och ge tips och råd hur man ska använda den nya tekniken, säger Mathias Billmark.

Han börjar med att visa en liten robot som hämtar information från internet och talar till ägaren på svenska.

Mathias frågar vad det blir för väder idag och han får svar.

-  Två till fem grader varmt, grått väder hela dagen.

Han frågar vilka utställningar det finns öppna i Västervik i dag och han får svar, samt utställningarnas öppettider. Han frågar om vilka företag som har olika erbjudanden och han får svar.

- Den här apparaten finns i dag på många hotellrum. Förutom att den sköter om ljuset och kan byta kanaler på TV:n så söker den information som du undrar över och berättar det för dig på kort tid. Man behöver inte längre gå in på nätet för att få svar, det räcker med att slå på apparaten och ställa frågor så får man svar, säger Mathias.

Svaren kommer snabbt och det som läses upp är det som lagts in på företagens hemsida.

- Därför är det viktigt att man har skött om sin hemsida och att det som står där är aktuellt, säger Mathias.

Han ger tips på hur företagen lätt ska kunna lägga upp och även förändra sina hemsidor, allt via Google.

Google har idag flera olika kanaler att gå in på för ett företag. Google sök, Google Maps, Google Analytics, Google Ads och där finns också Youtube.

- Med ett inlogg och ett lösenord som inte är ett e-mailkonto kommer man lätt åt alla dessa Google system och kan använda dem, säger Mathias.

Under dagen berättade han om hur viktigt det är för framförallt den säsongsbetonade besöksnäringen att kunna använda Googles nya tjänster och vinna på det, då besökare lätt kommer att få information från den talande roboten.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt