Annons:

Profilen från Västervik värvas av amerikansk jätte

Börje Ekholm, bördig från Edsbruk, värvas av amerikansk jätte. Foto: Ericsson/Pressbild

Profilen från Västervik värvas av amerikansk jätte

Ericssons vd Börje Ekholm, ursprungligen från Edsbruk i Västerviks kommun, har värvats till ett stort amerikanskt börsbolag. Han startar sitt nya uppdrag i januari nästa år.

Annons:

2017 tog Börje Ekholm över som vd och koncernchef för Ericsson. Ekholm är styrelseproffs och har tidigare varit vd för Investor. 

När Ekholm, bördig från bruksorten Edsbruk i Västerviks kommun, tog över som vd för Ericsson lämnade han flera andra tunga uppdrag. 

Bland annat lämnade han styrelsen för det amerikanska mätteknikföretaget Trimble, som han sutitt i sedan 2015, samt styrelsen för Nasdaq. 

Nu är det klart att Börje Ekholm vid sidan av uppdraget som vd för Ericsson gör comeback i Trimbles styrelse, skriver Dagens Industri. Han kliver in i styrelsen från och med den 4 januari nästa år.

”Vi förväntar oss att kunna dra nytta av hans omfattande erfarenhet som spänner över stora regioner och branscher”, skriver Trimbles vd Steven W. Berglund med anledning av utnämningen.

Bolaget har kontor i Danderyd. 

Börje Ekholm fortsätter i kinesiska Alibabas styrelse. Tidigare i höstas sa Börje Ekholm att han inte har några planer på att sluta som vd för Ericsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt