Annons:

Utbildningsföretag från Västervik har vunnit historiskt stort avtal

Ett Västerviks företag har vunnit ett historiskt stort avtal

Utbildningsföretag från Västervik har vunnit historiskt stort avtal

Det privatägda Strigo-koncernen, med säte i Västervik, har vunnit ett historiskt stort avtal, i sina bolag Veldi kompetens och MoA Lärcentrum, som beräknas ge en årlig omsättning på 60-70 miljoner kronor. Det innebär att bolaget kommer att nyanställa i Västervik och nationellt.

Annons:

Veldi kompetens har vunnit upphandlingen i Stockholms Stad inom Industriteknik och teknik avseende vuxenutbildning. I Jönköping, Eksjö, Göteborg, Borås, Halmstad, Malmö och Växjö har Veldi Kompetens vunnit upphandlingar avseende industriutbildningar på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

 Stockholms Stad valde även MoA Lärcentrum som ny utförare av vuxenutbildning. MoA Lärcentrum tilldelas både Vård – och omsorgsutbildning och Barn- och fritidsutbildning. Dessa två avtal är de största avtalen i Sverige inom vuxenutbildning och det innebär att MoA Lärcentrum nu är störst i Sverige inom Vård- och omsorgsutbildningar för vuxna.

- Att vinna avtalen med Stockholms Stad är något vi under längre tid arbetat- och rustat våra verksamheter för. Vi är otroligt stolta och glada över att Stockholms Stad såg Veldi och MoA som värdiga vinnare av dessa tre stora avtal, säger Jens Porsgaard, Strigos koncern-VD. 

Han menar att då priset var fast och utvärderingarna enbart gjordes på kvalitet, känns extra ärofyllt.

- Kvalitetsarbetet i våra utbildningar och den starka kopplingen till yrkeslivet är nyckeln till vår framgång och gör oss till en hållbar utbildningsanordnare över tid, säger han.

Nyanställningar i Västervik och nationellt

Bolagets tillväxt innebär ett stort behov av nyanställning av personal. Under fösta halvåret 2020 kommer ca 35 nya medarbetare anställas runt om på bolagets enheter. På huvudkontoret i Västervik kommer nyanställningar ske inom administration samt koncernövergripande supportfunktioner.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt