Annons:

Elteknik i Tjust storsatsar på solpaneler

Henrik Kristensen, Svensk takenergi, Zebastian Karlsson och Daniel Peterson, Elteknik i Tjust.

Elteknik i Tjust storsatsar på solpaneler

Norra Kalmar län är en bra plats för att installera solceller. Här finns mycket soltimmar och soltimmar med hög verkningsgrad. Nu storsatsar Elteknik i Tjust på att installera solpaneler tillsammans med tillverkaren Svensk takenergi.
- Vi tillverkar solpaneler för det nordiska klimatet och söker samarbete med seriösa installatörer, säger Henrik Karstensen, från Svensk takenergi.  

Annons:

Intresset för solenergi har ökat kraftigt de senaste åren. Inte minst för att staten bidrar med 20 procent av kostnaden, samtidigt som det blir lönsamt att producera sin egen el.

Det stora intresset har också lett till att många företag har börjat sälja och installera solpaneler vilket enligt Henrik Karstensen inte är bra.

- Marknaden är överöst med oseriösa aktörer. Gör man en så pass stor investering ska man satsa på kvalitet rakt igenom från produkt till installatör.

Tillsammans med Elteknik i Tjust kan nu Svensk takenergi leverera en totalentreprenad av mycket god kvalité.

Vid två tillfällen under försommaren bjuder Elteknik i Tjust in till öppet hus, där de tillsammans med Svensk takenergi berättar om fördelen med solpaneler och de berättar varför man som kund ska välja kvalitet i första hand, från Windon.

- Den 28 maj och den 11 juni har vi öppet hus och berättar mer om solpaneler och den helhetslösning vi som installatörer erbjuder tillsammans med Svensk takenergi, säger Zebastian Karlsson, vid Elteknik i Tjust.

Etsat frontglas

Solpanelen som producras av det svenska företaget Windon, är unik på det sättet att panelen har etsat glas, vilket bryter solljuset.

- Det gör att man får ut mer kilowattimmar när ljuset bryts än vad andra solpaneler erbjuder, säger Henrik Karstensen.

Tillverkningen sker i Sverige och är till för det nordiska klimatet och alla kopplingsbitar är svetsade för att minska erodering och glappkontakt.

- Det är där som de främsta problemen uppstår när en solpanel går sönder, säger Henrik.

En investering på solceller är återbetald på 10-14 år och har en garanti på 30 år.

Varför valde ni att samarbeta med elteknik i Tjust?

- Vi vill samarbeta med seriösa aktörer för att kunden ska veta att arbetet blir korrekt utfört med eltekniker som dessutom hjälper till med projektering och ansökan om bidrag från staten samt att kunden får bra produkter, säger Henrik Karstensen.

Hur kommer det sig att ni satsar på att installera solpaneler?

- Vi har installerat solpaneler i tre år åt Svenskt takenergi. Nu ökar vi det samarbetet när efterfrågan på marknaden ökar. Vi vet att det är bra produkter som vi installerar åt kunden, säger Zebastian Karlsson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt