Annons:

Nyöppnad second-handbutik på Storgatan

Foto: Hedvig Holgersson

Nyöppnad second-handbutik på Storgatan

Thrifty vill ta en ny syn på second hand till Västervik. Paret Elsa Wiman och Fabian Carrasco har just öppnat en ny butik på Storgatan med handplockade second-handplagg. – Gensvaret har varit helt fantastiskt, säger Elsa Wiman.

Annons:

Det hela började med att Elsa Wiman, 18, och Fabian Carrasco, 21, fann sig utan sommarjobb. Paret, som till vardags bor i Lund, kom så sent som i maj på idén att starta något eget. Resultatet blev en second-handbutik med handplockade plagg - Thrifty - som ligger mitt på Storgatan.

 – Västervik har en annan syn på second hand än vad man har i andra städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi vill ta en ny syn på second hand hit till Västervik, säger Fabian och fortsätter:

 – Second hand är inte bara mormors gamla trasor utan man kan hitta riktiga guldplagg. Det är det som är meningen med vår butik. Vi ska bara ha guldplagg, säger Fabian.

Alla kläder handplockas

Elsa och Fabian handplockar själva alla plagg som säljs in butiken. Veckorna innan den stora öppningen förra veckan åkte paret runt till olika städer för att hitta de rätta kläderna. Bara några dagar efter öppning har man nu sålt ungefär hälften av alla de plagg man köpte in från början. 

– Det var lite svårt att hitta kläder innan vi hade öppnat. Vi vet ju egentligen inte vad folk vill ha, det vi tycker är snyggt tycker ju inte nödvändigtvis andra är snyggt. Så det var väl det som var svårast. Men gensvaret har varit helt fantastiskt, berättar Elsa.

– Tanken är att det ska komma in något nytt varje vecka. Men eftersom vi handplockar allt själva kan det till och från kanske bli lite svårt att täcka efterfrågan, säger Fabian.

"Vi gillar kreativitet"

I butiken hittas kläder från en rad olika årtionden, allt ifrån begagnat till vintage. Fabian berättar att många av de plagg som hänger i butiken är från klassiska märken som kanske klarar tidens tand bättre än andra. Elsa berättar att man även köpt in en kollektion från en tjej som handbleker begagnade kläder.

– Hon är också en liten egen företagare så det är roligt att man kan stötta varandra, säger Elsa.

– Vi gillar ju verkligen kreativitet, framförallt hos ungdomar som oss själva. Vi stöttar gärna andra om vi kan, säger Fabian.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt