Annons:

Kommunalt bolag minskar utsläppen

Västerviks Miljö och Energi har minskat sin klimatpåverkan, det meddelar bolaget via ett pressmeddelande. Minskningen motsvarar 7,186 varv runt jorden med bil.

Annons:

Efter att klimatbokslutet för Västerviks Miljö och Energi kan bolaget nu konstatera att man minskat sin klimatpåverkan, det meddelar man i ett pressmeddelande. Minskningen följer ett långsiktigt miljöarbete företaget bedrivit för att bli klimatneutrala. Sammanlagt har bolaget nu minskat sin klimatpåverkan med motsvarande 7.186 varv runt jorden med bil.

– Klimatbokslutet är ett kvitto på att vårt långsiktiga miljöarbete ger resultat. För oss är det en tydlig motivation att fortsätta satsa och bli ännu mer klimatpositiva. Samtidigt är vi helt beroende av att våra kunder hjälper oss, om vi ska fortsätta att vara klimatpositiva, säger Rickard Wester, kvalitets- och miljöansvarig på Västervik Miljö & Energi AB, i ett pressmeddelande.’

Minskningen, menar bolaget, kan delvis härledas till övergången till biogas-, biodiesel- och eldrivna fordon, samt produktionen av fjärrvärme, el och biogas. Minskningen i bolagets klimatpåverkan kan översättas till ett värde av 343 miljoner kronor, det skriver Västervik Miljö och Energi i pressmeddelandet.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt