Annons:

I helgen öppnar en ny butik, musteri och fik i Ankarsrum

Christian Arwin öppnar tillsammans med sin fru Elsie en ny butik, fik och musteri i Ankarsrum i Bruksgården.

I helgen öppnar en ny butik, musteri och fik i Ankarsrum

Det kallas för Bruksgården och drivs av makarna Christian och Elise Arwin som köpte Bruksgården i Ankarsrum förra året. Nu har de kommit i ordning och redan till helgen slår de upp portarna till bland annat ett musteri.
– Det finns så mycket äpplen i trädgårdarna i Ankarsrum i år, säger Christian Arwin.

Annons:

Förra våren hittade Elise och Christian ett hus som de bara inte kunde motstå, Bruksgården i Ankarsrum. De bodde sedan ett antal år tillbaka i ett litet radhus i Hässelby utanför Stockholm där de båda kände sig instängda och begränsande i sina drömmar. Elise driver sedan tidigare Hesselby Krukmakeri med verkstad och butik på Hesselby Slott och Christian Dolda Skruvar, en e-handel med produkter för att barfotasäkra sin altan. När familjen hittade huset såg de många stora möjligheter att kunna förverkliga de drömmar de gått och drömt om.

- I år är det ett äppleår vilket gjorde att vi tog tag i att bygga ett musteri redan i år, säger Christian.

Det finns väldigt många gamla äppleträd i Ankarsrum och alla som vill få sina äpplen förvandlade till must är välkomna att lämna in dem till Bruksgården.

Hur mycket äpplen måste man lämna in som minst till er?

-  20 kilo eller tre papperspåsar

Han säger att man redan fått mycket bra respons från ortsbefolkningen.

- I Ankarsrum finns det en lokal Facebookgrupp och så fort musteriet nämndes genast blev det ett stort intresse.

Keramik och butik

Nu ett år senare har Elise fått sig en stor keramikverkstad och Christian, som är intresserad av hantverk i trä och metall, har fått en verkstad och ett stort hus som längtar efter underhåll. Bruksgården är byggd 1939 till Brukspatron Jonas Spånberg med familj och all inredning är gjord av Josef Frank och Estrid Ericson, grundaren till Svenskt tenn. Nedervåningen är i princip i original bortsett från köket som fått sig en uppdatering på 1990-talet. En funkisdröm värd att bevara.

- Många har hört av sig och är intresserad av min keramik, så att ha möjligheten att öppna en butik med min egna keramik även här i Ankarsrum känns väldigt roligt, säger Elise som till vardags håller till vid drejskivan och en gång i månaden åker upp till Hesselby Slott där hon håller kurser i drejning.

De planerar att hålla Bruksgården öppen under torsdag till söndag fram till månadsskiftet oktober-november.

- Vi kommer att ha fokus på det dukade bordet, säger Christian Arwin.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt