Annons:

STORT VIMMERBYFÖRETAG ANSÖKER OM REKONSTRUKTION

Ambia Trading har skulder på 3,3 miljoner och har ansökt om rekonstruktion. Foto: Arkivbild

STORT VIMMERBYFÖRETAG ANSÖKER OM REKONSTRUKTION

Vimmerbyföretaget Ambia Trading, som bland annat äger Teknikmagasinet, är försatt i rekonstruktion. Det berättar flera branschmedier.

Annons:

Ambia Trading omsatte 890 miljoner under 2018 och lär vara ett av Vimmerbys största företag sett till omsättning. Bolaget har dock få anställda i Vimmerby. 2018 gjordes en förlust på 14 miljoner kronor och nu är företaget illa ute.

Förra veckan ansökte bolaget om rekonstruktion vid Kalmar tingsrätt. Ambia Trading är ett holdingbolag som driver flera olika verksamheter i Sverige. Det handlar om Teknikmagasinet, Apple-återförsäljaren Appricot Life, Isolda, Introcom och Selector Logistic.

I våras försattes ett av bolagen i konkurs, Digital Inn, och det är en av anledningarna till bolagets ekonomiska problem. En annan är förvärvet av Teknikmagasinets inkråm. Dette enligt Dagens Handel.

Drabbats av pandemin

En nyemission var tänkt att genomföras under våren, men den sköts på framtiden på grund av coronapandemin. Dotterbolagens verksamheter har också påverkats negativt av coronapandemin.

Skulderna ligger på 3,3 miljoner och utöver det har bolaget gått i borgen för dotterbolagen med ett belopp om 53 miljoner kronor, berättar Dagens handel.

– Dotterbolagen påverkas inte alls av rekonstruktionen av holdingbolaget. För Teknikmagasinet är det business as usual. Jag har ingen kommentar kring hur försäljning och så går för Teknikmagasinet, säger rekonstruktör Hans Liljeblad, Hellström Advokatbyrå, till Dagens Handel.

I ansökan berättar Ambia Trading att utgifter i bolaget ska minimeras samt att man ska analysera vilka verksamheter som kan drivas vidare. Företaget har två anställda och den största kostnadsposten är ränta på lån som bolaget tagit för att finanisera förvärv, berättar Dagens Handel.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt