Annons:

EXTRA: FÖRSTA KÖPEAVTALET PÅ KRÖNSMON TECKNAT

Utvecklingschef Thomas Svärd kunde i dag presentera det första köpeavtalet av en industritomt på Krönsmon. Foto: Micael Rundberg

EXTRA: FÖRSTA KÖPEAVTALET PÅ KRÖNSMON TECKNAT

Det första köpeavtalet på Krönsmon är tecknat. Köparen har satt sin signatur på kontraktet och i dag klubbades beslutet i kommunstyrelsen.
– En historisk dag, säger kommunstyrelsens vice ordförande Marie Nicholson (M).

Annons:

För tio år sedan beslutades det att Vimmerby kommun skulle bereda för industritomter på Östra Ceos och på Krönsmon-området strax norr om centrala Vimmerby. Östra Ceos har fyllts, och i dag tecknades det allra första köpeavtalet.

Köpare är Anncott Fastighetsbolag AB i Gunnebo, med Hultsfredsbördige företagaren Leif Sörensen i spetsen, ett av de företag som sedan tidigare har tecknat option på två industritomter på Krönsmon.

Köpesumman landade på 1 287 280 kronor.

Nytt optionsavtal

– Det handlar om tomt nummer 13, som är på knappa 10 000 kvadratmeter. Samtidigt avsäger sig företaget optionen på tomt nummer åtta, men tecknar istället ett nytt optionsavtal om tomt nummer två, berättar kommunens utvecklingschef Thomas Svärd.

– Självklart känns det väldigt bra en sådan här dag, och vi har mer på gång. Förhoppningsvis kommer vi kunna presentera ytterligare undertecknade avtal inom kort, säger han.

"En historisk dag" 

Även inom politiken är det så klart glada miner. Marie Nicholson är kommunstyrelsens vice ordförande:

– Vi pratar om att man ska ha långsiktighet i politiken, och jag tycker att det här är ett skinande exempel på att det lönar sig att våga vara lite visionär.

Totalt finns det omkring 200 000 kvadratmeter industritomt på Krönsmon att fylla.

– Det här är ett första köpeavtal, men vi vet att det kommer fler. Det känns som en historisk dag, samtidigt som det är den första dagen in i Vimmerbys framtid, säger Marie Nicholson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt