Annons:

Stefans Matglädje satsar på matlådor i både Totebo och Långsjön

Det har varit ett tufft år för Stefan Johansson som driver Långsjöns Camping och restaurang samt Stefns Matglädje i Totebo, men har ger inte upp utan tittar framåt.

Stefans Matglädje satsar på matlådor i både Totebo och Långsjön

Det har varit ett tufft år för cateringverksamheten, i stort sett har alla beställningar legat nere under Coronapandemin. Färre turister har stannat mellan Västervik och Vimmerby, när Astrid Lindgrens Värld har varit stängt. Men Stefan Johansson, som driver Stefans Matglädje i Totebo och Långsjöns Camping ger inte upp, han ställer om verksamheten och ser framåt.

Annons:

Det har varit ett annorlunda år där utmaning på utmaning avlöst varandra. Men Stefan Johansson ger inte upp han tänker nytt.

- Nu satsar jag på matlådor både i Totebo och på Långsjön. Kunderna kan hämta maten när som helst på dygnet. Maten finns i kylskåp och man betalar via swish eller kontant, säger Stefan.

Han säger att han måste anpassa sig och matlådor är en bra grej. Han kan köra ut matlådor om det beställs mer än tio vid ett och samma tillfälle. Det gäller både privat och till företag om avståndet inte är allt för långt bort.

- Annars har det varit ett tufft år. Cateringverksamheten har i stort sett legat nere, säger han.

Besökarna på Långsjöns Camping har varit färre samt matgästerna på Långsjöns restaurang.

- Mycket beror på att Astrid Lindgrens Värld har tvingats hålla stängt i sommar. Annars reser många mellan Västervik och Vimmerby. De passar på att stanna vid Långsjön, säger Stefan Johansson.

Tittar framåt

Stefan vägrar kasta in handduken. Det blir mycket oavlönat arbete men Stefan tittar framåt.

- Jag kommer att marknadsföra mina julbord som inte innehåller så många rätter. Gör man stora julbord med 40 rätter uppstår köer och det vill man undvika i Coronatider. Därför kommer jag att göra julbord med färre rätter, säger Stefan Johansson.

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt