Annons:

Fettisdagen – då är det semlor

Lisa Bergström, delägare i Bageri 96 stod utanför butiken och sålde semlor under fettisdagen.

Fettisdagen – då är det semlor

47 dagar för påsk inträffar fettisdagen, då det i Sverige är tradition att äta semlor. Den traditionen håller i än och det kommer att bakas och ätas många semlor med vispgrädde idag. Det hoppas Lisa Bergström, en av delägarna till Bageri 96 i Västervik.

- Vi har bakat 3 000 semlor under natten, säger hon.

  

Annons:

Bullarna med en gömma av mandelmassa har förekommit i olika delar av Europa under lång tid. Men att spritsa på vispad grädde över bullen är något som nästa bara förekommer i Sverige. Den traditionen uppkom i Sverige i början av 1900-talet.

Utanför Bageri 96 står Lisa Bergström och säljer semlor under hela dagen idag. Kunder som inte vill gå in i butiken kan handla fettisdagsbullen direkt av henne.

Hur går försäljningen för dig idag?

- Strålande, det är nästan som julafton för en konditor.

Lisa Bergström är delägare i Bageri 96. Hon driver företaget tillsammans med sin man Mats Karlsson.

Hur många semlor kommer ni att baka idag?

- Vi kan komma upp i 3 000 semlor under dagen. Vi har haft ett arbetslag som bakat semlor hela natten. De har gått hem för dagen och ett nytt arbetslag har tagit vid. Vi bakar hela dagen, säger Lisa Bergström.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt