Annons:

Tindereds Lantkök rankas som bästa vägkrog i landet

Tindereds vägkrog rankar av Svenska Dagbladet som bäst i Sverige. Anette Hjalmarsson, Maj-Britt Petersen (mamma) Isabelle Hjalmarsson och Louice Hjalmarsson Blomé.

Tindereds Lantkök rankas som bästa vägkrog i landet

Svenska Dagbladet har rankat de tio bästa vägkrogarna i Sverige och högst upp på listan kommer Tindereds Lantkök.

 

 

- Det är så roligt. Det känns toppen att få den här reklamen, säger Anette Hjalmarsson som startade Tindereds Lantkök för 31 år sedan.

 

  

Annons:

Det som gör att Svenska Dagbladet väljer att placera Tindereds Lantkök i toppen av alla vägkrogar i landet är att köket hämtar 90 procent av sin mat som de serverar på nära håll. Anette Hjalmarsson berättar mer om hur hon tänker när det gäller närproducerade livsmedel.

- Ända från start har jag haft tankarna på att det som serveras ska vara närodlat. Ingenting på menyn kommer mer än tio kilometer härifrån. Jag själv vill veta vad det är som jag äter och det ska mina gäster också veta, säger Anette Hjalmarsson.

Även allt kött som serveras ska komma från närliggande gårdar.

- För mig är det viktigt att jag vet om att djuren har haft det bra på de gårdar där de har levt, säger Anette Hjalmarsson.

Odlar mycket själva

I anslutning till Tindereds Lantkök finns det stora odlingar både på friland och i växthus.

- Vi serverar vår egen färskpotatis, odlar tomater i och andra grönsaker vi serverar i vårt växthus. Kryddväxter som vi använder i matlagningen odlar vi också själva, säger Anette Hjalmarsson.

Samtidigt finns det mycket mer som Anette och hennes döttrar Isabelle Hjalmarsson och Louice Hjalmarsson Blomé och deras killar, gör för att utveckla vägkrogen.

- Det blir roligare när man gör saker tillsammans. Vi äter middag tillsammans och då bollar vi idéer med varandra och vissa av dem tar form och blir verklighet, säger Anette Hjalmarsson.

Biodling är en av de idéerna som kommit från köksbordssamtalen. Honungen använder de i matlagningen och finns att köpa i gårdsbutiken. Även öltillverkningen, där en av killarna brygger eget öl som serveras i Lantköket.

- Vi har också startat fiske-och friluftsliv där man också kan delta i olika aktiviteter. Vi har en hel del företag som lägger evenemang här och det förekommer även att möhippor kommer till oss, säger Anette Hjalmarsson.

Det finns även en hudterapeut i anslutning till Lantköket som erbjuder massage, ansiktsbehandling och yoga.

Var kommer allt ert engagemang ifrån?

- Vi vill hela tiden utvecklas för att bli bättre. Det är ständigt någonting nytt och det är roligt att hela familjen är med, säger Anette Hjalmarsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt