Annons:

Välkänd solodebutant och rutinerad riksspelman klara för årets Visfestival

Åsa Jinder och Viktor Norén presenterades på torsdagen som klara för sommarens Visfestival i Västervik. Foto: Pressbild

Välkänd solodebutant och rutinerad riksspelman klara för årets Visfestival

Ytterligare två artister presenteras på torsdagens som klara för sommarens visfestival i Västervik. Viktor Norén och Åsa Jinder är båda välkända och flitigt önskade namn. 

Annons:

13-15 juli arrangeras årets upplaga av Visfestivalen i Stegeholms slottsruin i Västervik. Artistlistan fylls på, och på torsdagen presenterades Viktor Norén och Åsa Jinder som klara.

Viktor Norén, som vi känner från banden Sugarplum Fairy och State of Sound, och från Så Mycket Bättre, har spelat på Visfestivalen två gånger tidigare, då tillsammans med brorsan Gustaf. Nu gör han premiär här som soloartist.

"Jag kommer spela mitt hjärtas sånger. Mina & Gustafs låtar, Så Mycket Bättre-tolkningar, mina favoriter från min karriär, från Hair, från American Idiot, från alla mina band & hylla mina barndomshjältar. Och önskelåtar. Och jag tar med mig ett otroligt band. Vi kommer spela & dansa tills vi stupar. Förväntansfulla, fyllda till brädden med lust, kärlek & musik", säger Viktor i ett pressmeddelande.

Viktor Norén står på Visfestivalens scen på lördagen.

Jinders sextonde spelning 

Åsa Jinder, som kommer att spela på torsdagen, är en rutinerad festivalräv. Sommarens spelning blir hennes sextonde på Visfestivalen i Västervik.

Jinders meritlista kan göras hur lång som helst. Nyckelharpisten är riksspelman sedan 40 år tillbaka och hon har bland mycket annat erhållit medalj av kungen, sommarpratat, spelat på Nobelfesten och vunnit Eurovision Song Contest.

Sedan tidigare är det klart att Anna Ternheim står på Visfestivalens scen på torsdagen, Jill Johnsson och David Ritschard på fredagen samt Johan Johanssons Fest Totale på lördagen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt