Annons:

Carl-Wiktor Svensson har lämnat Moderaterna och går nu över till Kristdemokraterna men även Sverigedemokraterna har visat intresse. Foto: Ossian Mathiasson

POLITIKERNS CHOCKVÄNDNING EFTER PETNINGEN – BYTER PARTI

Carl-Wiktor Svensson har sagt upp sitt medlemskap i Moderaterna till följd av att han hat petats från partiets riksdagslista. Nu kommer chockvändningen efter petningen. Han byter parti och ska engagera sig i Kristdemokraterna trots locktoner från Sverigedemokraterna. 

Annons:

Carl-Wiktor Svensson var en väntad toppkandidat på riksdagslistan för Moderaterna men partiets nomineringskommitté bedömde att han inte hade tid för riksdagsuppdraget på grund av att han är ensamstående småbarnspappa. 

Han har varit tydlig till nomineringskommittén att han har tid, men det gav ingen effekt. 

”När man trots den bakgrunden ifrågasätter både min intention, ambition och prestationsförmåga att försöka införliva denna pliktkänsla och politik genom att underlåta mig och ombuden på stämman att låta mitt namn stå till förfogande på Moderaternas riksdagslista mot bakgrund av att jag är småbarnsförälder & dessutom osanningsenligt dementerar min kunskapsnivå avseende riksdagsämbetets närvaromässiga innebörd – har jag fått nog”, sa Car-Wiktor Svensson i ett pressmeddelande som nådde media under tisdagen. 

Han avsagde sig sitt moderata medlemskap på tisdagen men han tänker inte sluta att engagera sig politiskt. 

Är det här då slutet för glesbygdsmoderaten? Ja, tyvärr. Är det här slutet på ditt politiska intresse och engagemang? Nej. Jag känner en stark pliktkänsla, inte minst utifrån ett demokratiskt perspektiv och de 761 väljare som gav mig deras personliga förtroende 2018.

Sagt nej till SD

Efter mycket noga övervägande, partiprogramsläsning och med mycket hänsynstagande till mitt gamla partis sakpolitik, har jag landat i att jag redan nu vill representera ett annat parti och genom mitt engagemang försöka göra skillnad politiskt”, säger Carl-Wiktor Svensson i ett uttalande.

Sverigedemokraterna har frågat honom om han vill engagera sig i deras parti, ett erbjudande som han har tackat nej till. 

”Jag har stor respekt för delar av deras partiprogram samt Jimmie Åkesson som partiföreträdare. Jag har varit tillfrågad, men avböjt förfrågan.

Byter parti

Nu kommer det överraskande beskedet att han går över till ett annat parti, nämligen Kristdemokraterna. 

”Vid mina övervägande har jag lagt stor vikt vid värderingar och sakpolitik. Landsbygdsfrågor, äganderätt, integration, sjukvård och skattepolitiken samt min roll som småbarnsförälder har fällt avgörandet – och så förstås att vi måste göra verklighet av politiken och byta ut denna företags- och landsbygdsfientliga regering med Miljöpartiet i spetsen. Jag uppmanar er att läsa KD:s partiprogram, i synnerhet delen om landsbygd (som fortfarande utvecklas) och som kommer vara en prioriterad fråga i deras valrörelse. Mitt engagemang kvarstår, jag tycker vad jag tycker och känner att jag kan stå för det inom KD, och även om jag inte håller med Kristdemokraterna om precis allt, så får man försöka komma ihåg att jag inte heller höll med Moderaterna om allt och att man bäst förändrar detta genom envist engagemang och övertygelse. Den envisheten och övertygelsen har ingen rucklat på”, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt