Annons:

Liberalerna presenterade nya namn på vallistorna

Sverker Thorén, Göran Nilsson, Ulf Nilsson, Evalill Nilsson, Camilla Lundgren och Fredrik Lindström, är några av de personer som ställer upp i valet för Liberalerna 2022.

Liberalerna presenterade nya namn på vallistorna

Liberalerna i Västervik presenterade i fredags de namn som kommer att finnas med på respektive region - och kommunalvalet. Det är flera nya namn som kommer att ta plats. Bland annat Ulf Nilsson, Evalill Nilsson och Camilla Lundgren. 

Annons:

Det är två nygamla politiker som åter vill börja engagera sig i politiken. Dels Camilla Lundgren, som tidigare har represtenterat (VDM) som nu har bytt namn till Westerwikspartiet och Evalill Nilsson som tagit upp det politiska arbetet för Liberalerna sedan hon flyttat till Västervik från Linköping.

- Jag jobbar som forskare och verksamhetsledare för e-hälsoinstitutet vid Linnéuniversitet i Kalmar där jag forskar om e-hälsa och digitaliserad vård. Jag flyttade till Västervik för tio år sedan och tog paus från politiken när jag kom till Västervik för att konsentrera mig på mitt arbete. Nu känner jag mig mogen för att börja jobba politiskt för Liberalerna igen, på samma sätt som jag gjorde när jag bodde i Östergötland, säger hon.

Evalills politiska ambitioner ligger på regionfrågor och hon står som andra namn för Västerviks Liberalerna.

- För mig är det viktigt att värna om Västerviks sjukhus samtidigt som jag tycker det är viktigt att utveckla de digitala vårdmöten i framtiden, säger Evalill Nilsson.  

Hon jobbar mycket och har jobbet som fritidssysselsättning samtidigt som tycker om att engagera sig inom olika föreningar. 

Camilla Lundgren har börjat om med politiken i ett nytt parti. För henne är föreningar en drivkraft och alltid haft en känsla för föreningslivet.

Varför blev det Liberalerna för dig?

- Jag och Fredrik Lindström jobbade på samma jobb och vi pratade mycket politik och det Liberalerna stod för tyckte jag var bra.

Vilka frågor vill du helst jobba med?

- Kulturfrågor, barn-och skolfrågor , säger Camilla Lundgren.

Hon har alltid varit engagerad och tycker om att jobba ideellt i föreningar. Bland annat i Teaterskeppet och Riksteaterföreningen.

"Jag är stolt att visa upp Västervik"

Ulf Nilsson är ett nytt namn på valsedlarna för Liberalerna. Han har varit med i partiet i flera år och har tagit plats i kommunstyrelsen efter det att Kenneth H Axelsson lämnade partiet 2021.

- Jag har ett förflutet inom industrin. Nu jobbar jag med några styrelseuppdrag, säger Ulf Nilsson.

Han ser hur Västervik har utvecklats de senaste åren och hoppas att den utvecklingen kommer att fortsätta.

- Jag är stolt över att visa upp Västervik för gäster som kommer hit, inte minst vår fina gästhamn, säger han.

Frågorna som Ulf brinner för är näringslivsfrågor och kommunal upphandling.

- Det är strategiska frågor som gör att näringslivet kan bli starkare om kommunen och näringslivet kan komma att hitta gemensamma lösningar för att nå framåt, säger Ulf Nilsson.

Gamla gardet

Sverker Thorén är ett välkänt namn inom Liberalerna och får stå som en stöttepelare med all sin erfarenhet. Han vill se en utveckling av projektet med barn som har funktionsnedsättningar, ett arbete som kommunen inledde under den här mandatperioden och som Liberalerna drev hårt.

- Jag tycker också det ska bli spännande med ett stadsnära naturreservat.

Vad är viktigast att det ska bli ett naturreservat eller att de arter som finns på Lögarebergen, Tändstickan med flera kommer att skyddas?

- Jag ser ingen motsättning i det. Vissa slåss för sitt liv för att bevara allt, men allt går inte att skydda allt fullt ut. Vi ska jobba för miljön i det området samt att få en utveckling där och då gäller det att man bygger med förnuft för att inte skada miljön, säger Sverker Thorén.

Fredrik Lindström har jobbat politiskt i en mandatperiod inom kommunenpolitiken. 

- Det har varit mycket nytt. Det var större och mer arbete än vad jag trodde, säger han.

Hans intresse är att delta i flera föreningar och ser med glädje att jobba tillsammans med andra.

Göran Nilsson kandiderar för sin tredje mandatperiod som ledamot i regionen.

- Målet är att stärka primärvården. Det finns ännu inte någon hälsocentral i regionen som är planerad efter vad som krävs. Gamleby hälsocentral blir först när den är klar 2023.

Han tycker att nära vård är viktig och att samarbetet mellan regionen och kommunen ska fungera.

En annan fråga som han gärna driver är att utöka vårdplatserna på regionens sjukhus. Ett uppdrag han och hans partikollegor har haft möjlighet att göra under den här mandatperioden då Lineralerna är med och styr i regionen, ett uppdrag de misslyckats med kapitalt.

Han menar också att att privat vård är ett bra komplement till regional vård och vill inte tillbaka till en vårdapparat där all vård drivs av regionen.

- Kollektivets förbannelser krossar den enskilde, säger han.

Ett uttalnde alla andra Liberaler håller med om, även om de säger att de tycker om att arbeta gemensamt och ideelt inom föreningsverksamheten. Den enskilde går före kollektivet. 

Fakta

Regionen

1. Göran Nilsson

2. Evalill Nilsson (ny)

3. Ulf Nilsson (ny)

4. Camilla Lundgren (ny)

5. Fredrik Lindström

 

Kommunen

1. Ulf Nilsson (ny)

2. Sverker Thorén

3. Camilla Lundgren (ny)

4. Fredrik Lindström

5. Evalill Nilsson (ny)

6. Hoschang Moschiri (ny)

7. Björn Holgersson

8. Eva Lindbom

9. Lars-Åke Larsson

10. Christer Karlsson

11. Åke Aldman

12. Lars Johansson (ny)

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt