Annons:

Thorén om Sabunis avgång – ”Tillfördes ny energi av beskedet”

Sverker Thorén ser beskedet om Sabunis avgång som mycket positivt för partiet. Foto: Arkivbild / Anders Sjögren

Thorén om Sabunis avgång – ”Tillfördes ny energi av beskedet”

Dagens stora politiska nyhet om att Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni avgår kom som en överraskning för många. Missnöje har dock funnits inom paritet, och för liberalerna i Västervik togs beskedet emot med glädje, menar Sverker Thorén, partiets andranamn i kommunen. 
– Jag har väntat och hoppats att det skulle skett tidigare, säger han. 

Annons:

När Dagens Västervik når Sverker Thorén berättar han om hur nyheten om Sabunis avgång togs emot lokalt. 

– Vi satt tillsammans några toppkandidater lokalt och planerade när nyheten kom och jag måste säga att gruppen tillfördes ny energi av beskedet, säger Thorén. 

 Det var ett välkommet besked alltså. Var det överraskande? 

– Det var skönt tycker jag. Och ganska givet genom det sätt som hon har lett, eller inte lett, partiet på. Med tanke på de siffror vi fått och uttalanden den sista tiden, som det om Norge till exempel, så var det väntat. 

Sverker Thorén tillhör dem som menar att Sabuni drivit partiet åt det konservativa hållet. 

– Vi ska inte vara ett konservativt parti utan driva liberal politik i mitten. Jag hoppas att Johan kommer att fungera som en partiledare normalt gör och leda arbetet på de sätt som vi är vana vid.

Vad tänker du om att det blir partiledarbyte så nära inpå valet? 

– Jag hade väntat och hoppats att det skulle ske tidigare. Johan Pehrson känner jag noga, och jag litar på att han har så stort nätverk och kunskap om partiet och hur vi jobbar att han kommer att se till att hela landet känner sig lyssnat på. För politiken ska vi vara en liberal röst och inte i ett konservativt block. Det är min förhoppning för att vi ska kunna jobba oss framåt. 

Kommer det här påverka partiet lokalt? 

– Lokalt känner vi stor tillförsikt och kommer fortsätta jobba med skolfrågor, naturreservat och miljö. Där känner vi att folk vet vilka vi är och inte har blivit förvirrade av den här politiken som partiet drivit nationellt. Vi känner oss bekväma med vad vi gjort tidigare och att det är vår politik som vi för fram. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt