Annons:

Ett steg närmare nya arenan efter beslut i fullmäktige : ”En viktig investering”

En ny arena och eventhall på Bökensvedsområdet ligger ett steg närmare efter kommunfullmäktiges beslut under måndagen. Foto: Arkivbild

Ett steg närmare nya arenan efter beslut i fullmäktige : ”En viktig investering”

Ytterligare en fas i arbetet mot en ny arena och eventhall på Bökensvedsområdet har klarats av. Under kommunfullmäktige tidigare idag godkändes programhandlingen för byggnationen. 

Annons:

Under kommunfullmäktige tidigare idag beslutades om den programhandling för nya arenan och eventhallen på Bökensvedsområdet som Tjustfastigheter under 2021 fick i uppdrag av kommunen att ta fram. 

Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige var bland annat att godkänna programhandlingen, att Tjustfastigheter AB genomför investeringen samt ett ytterligare hyresbelopp på 600 000 kronor för investeringar i teknik och inventarier. 

– Det här är en viktig investering för våra barn och ungdomar och jag hyser stora förhoppningar om att den här hallen kommer få väldigt flexibelt användningsområde, sa kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S) . 

Ärlebrant orolig för ökade byggkostnader

Maud Ärlebrant (KD)  höll ett anförande där hon uttryckte oro över att den ekonomiska planen kommer att hålla. 

– Jag hoppas att fler har lite ont i magen inför ett sådan här stort beslut. Byggkostnaderna har gått upp med minst 30 procent sedan en tid tillbaka. Håller planen? Står vi kvar på 14 miljoner extra? Vi bygger simhall, och så har vi reningsverket vid Edsåsen, och Södra infarten. Har vi råd med allt? Jag förstår att det här är jättebra för kommunen, men jag vill bara att vi tar ett djupt andetag och känner efter – fixar vi det här? 

"Ont i magen av vår hantering av klimat- och miljöfrågor"

Conny Tyrberg (C) ställde sig frågande till att arenan ska byggas i trä och stål, och hänvisar till kommunens miljöstrategi samt träbyggnadsstrategin. 

– Det man kan få ont i magen av är vår hantering av klimat – och miljöfrågor när vi ska göra stora byggnadsprojekt.

Dan Nilsson bemötte frågorna.

– Det är ett jättestort åtagande det här, ingen tvekan om det och det är därför vi lagt tid på att göra analyserna mer långsiktiga. Utifrån de kända faktorer vi har att förhålla oss till nu så klarar vi det utan att behöva ställa det emot skola och vård och omsorg. När det gäller 

Att huset behöver byggas i betong och stål förklaras med att det är tekniken som behövs för att till skillnad från den gamla hallen kunna ha is året om. 

Kommunfullmäktige beslutade att bifalla det förslag som kommunstyrelsen tagit fram, och programhandlingen godkändes därmed. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt