Annons:

Moderaterna ska lägga om den politiska kursen – flera lokala moderater tar plats i grupperna

Harald Hjalmarsson (M) är en av politikerna från länet som tar plats i Moderaternas olika arbetsgrupper. Foto: Simon Henriksson

Moderaterna ska lägga om den politiska kursen – flera lokala moderater tar plats i grupperna

Moderaterna har tillsatt flera arbetsgrupper för att lägga om kursen för den svenska politiken. Flera lokala moderater från länet tar plats i grupperna.

Annons:

Moderaterna tänker nu försöka utveckla en politik som ska genomföras på längre sikt. Partisekreteraren Karin Enström har fått i uppdrag att tillsätta fem arbetsgrupper för arbeta fram propositioner som partistyrelsen ska lägga till Moderaternas partistämma i oktober 2023. 

– För oss moderater är det viktigt att gruppernas arbete ska bygga på en analys av de problem och möjligheter som ligger framför Sverige. Propositionerna ska innehålla genomarbetade förslag på reformer som bidrar till att lösa problem och ta noga tillvara möjligheter. Avstamp för förslagen är Moderaternas idépolitiska program, säger Karin Enström, partisekreterare Moderaterna.

Fem olika grupper

Arbetsgrupperna leds av en ordförande och har bred geografisk förankring från hela landet. Arbetsgrupperna ska träffa eller inhämta information från relevanta aktörer och interna referensgrupper samt bjuda in externa experter. Man ska också genomföra studiebesök, öppna hearings, seminarier och liknande. 

Totalt involveras hundratals moderater över hela landet i utvecklingsprojektet.

De fem områdena är:

* Grön innovationskraft för tillväxt

* Skola och utbildning

* Förebyggande insatser mot kriminalitet

* På medborgarnas sida (offentlig förvaltning och styrning)

* Utrikes- och säkerhetspolitik

Här är de lokala deltagarna

Totalt fem moderater från Kalmar län har tillsatts i arbetsgrupperna. I arbetsgruppen "Grön innovationskraft för tillväxt" tar Västervikspolitikern och regionrådet Malin Sjölander plats.

När det gäller förebyggande insatser mot kriminalitet är det Hanne Lindqvist, oppositionsråd i Kalmar kommun, som blir en del av arbetsgruppen. Hon vet vad hon vill arbeta med. 

– Dagens förskolebarn ska inte bli morgondagens gängmedlemmar. Det förebyggande arbetet är helt avgörande för att kunna vända utvecklingen framåt. Det är väldigt viktigt för Moderaterna och något jag brinner för, säger hon. 

I arbetsgruppen för skola och utbildning tar Emma Åhlander Hansson från Emmaboda plats.

Kommunstyrelsens ordförande i Västervik, Harald Hjalmarsson, sitter med i arbetsgruppen "På medborgarnas sida". När det gäller utrikes- och säkerhetspolitik är det Vimmerbys fullmäktigeledamot, och tidigare riksdagsledamot, Jan R Andersson som deltar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt