Annons:

SD:s trotjänare lämnar alla uppdrag:

Bo Karlsson, till höger, lämnar politiken efter många år. Foto: Arkivbild

SD:s trotjänare lämnar alla uppdrag: "Privata skäl"

Sverigedemokraternas verkliga veteran Bo Karlsson lämnar politiken efter många år. Det rör sig om rent privata skäl, uppger han.

Annons:

Rutinerade politikern Bo Karlsson har lämnat in en avsägelse till kommunen, vilket framgår av en handling från kommunen. I många år var Bo Karlsson Sverigedemokraternas ansikte utåt.

Han har varit framträdande för partiet ända sedan kommunföreningen bildades 2008 och tog ett av partiets två mandat i valet 2010. 

– Det är en enorm skillnad. Nu är vi tungan på vågen och har avgörande inflytande på hur frågor avgörs. Det är en fruktansvärd skillnad mot när vi hade två mandat och alla ignorerade oss totalt. Det är som skillnaden på natt och dag, säger Bo Karlsson. 

Men nu lämnar han alltså samtliga sina uppdrag i både kommunen och regionen. Bo Karlsson sitter bland annat i kommunfullmäktige, socialnämnden och regionstyrelsen.

– Det är rent personliga skäl till det. Jag vill understryka att det inte har något att göra med politiken eller politikens innehåll. Det är rent privat och personligt, säger han. 

Hur känns det att lämna efter så lång tid?

– Det känns lite märkligt, men det är sådant som inträffar i livet ibland. Vissa gånger måste man sätta det privata först. Jag är ändå övertygad om att Sverigedemokraterna har en bra framtid här. Det är ett stort lag med bra krafter och ledamöterna har hunnit bli vana.

Är det här beslutet definitivt?

– Det är definitivt för all framtid.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt