Annons:

Fridlund om avhoppet: ”En jätteförlust – vi har dragit varandra framåt

Marcus Fridlund, ordförande för Socialdemokraterna i Västervik kommenterar Dan Nilssons avhopp. Foto: Arkivbild

Fridlund om avhoppet: ”En jätteförlust – vi har dragit varandra framåt"

Efter tjugo år i politiken väljer Dan Nilsson (S) att lämna alla sina politiska uppdrag. För Socialdemokraterna i Västervik kom beskedet plötsligt, och partiets ordförande Marcus Fridlund ser avhoppet som en stor förlust, både för partiet och på ett personligt plan. 
– Vi har dragit varandra framåt, och det här är en jätteförlust av en nära kollega och vän i arbetet, säger Fridlund i en intervju med vår tidning. 

Annons:

Tidigare idag avslöjade vår tidning att Dan Nilsson (S) oppositionsråd och tidigare ordförande för kommunstyrelsen i Västerviks kommun avsäger sig alla sina politiska uppdrag och inom kort lämnar det politiska arbete han varit verksam i under tjugo års tid.  

Partikamraterna i Socialdemokraterna i Västervik informerades om avhoppet av Dan Nilsson själv tidigare i veckan och Marcus Fridlund, ordförande för partiet i Västervik, menar att det är en stor förlust för partiet att Dan lämnar. 

– Dan har under en lång tid varit en stor del av Socialdemokraterna och politiken i kommunen och har under alla de här åren byggt upp en stor erfarenhet och kunskaper som inte går att ersätta rakt av. Men vi får tugga vidare och fortsätta det arbete som vi har påbörjat och satte inför valrörelsen. Dan har jobbat stenhårt och alltid haft kommunens och invånarnas bästa för ögonen, säger Fridlund. 

Hur kommer ni lösa det praktiskt när Dans post blir ledig? 

– Vi kommer behöva göra lite ändringar bland våra främsta politiska företrädare och får passa på nu när vi är i opposition och kan göra ändringar. Det kommer vi behöva göra, men vår politiska inriktning står fast och vi knegar på. 

Vilka ser du som möjliga efterträdare? 

– Partiet kommer att ha den vanliga gången och kommunfullmäktigegruppen nominerar sedan den som man anser lämpligast. Jag vill inte föregripa det arbetet med att spekulera några namn i nuläget. 

Hur ser du tillbaka på Dans politiska gärning?

– Han har varit en kämpe, dels för barnen, men också i sitt arbete för kulturen och fritidsintresset ute i kommunen. Jag tänker också på hans arbete och engagemang för Campus.  För mig personligen har han varit jätteviktig eftersom vi jobbat så pass nära i så många år. Vi har dragit varandra framåt, och det här är en jätteförlust av en nära kollega och vän i arbetet.  

Vad tänker partiet om att Dan återigen haft ärende hos Kronofogden? Nu har han ju valt att avgå ändå, men hade han kunnat sitta kvar efter att det blivit känt med de nya skulderna? 

– Det är klart att då hade vi behövt föra den diskussionen. Men det är en ickefråga nu. Eftersom Dan väljer att avgå så vill jag inte kommentera andra delar. 

Här finns vår intervju med Dan där han berättar om sitt avhopp. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt