Annons:

Här är Moderaternas toppkandidater till EU-valet från länet

Måns Linge toppar EU-listan för M i Kalmar län, men är först på 14:e plats i landet. Foto: Arkivbild

Här är Moderaternas toppkandidater till EU-valet från länet

Nomineringskommittén inom Moderaterna har presenterat sitt förslag till lista för Europaparlamentsvalet 2024. Från Kalmar län föreslås Måns Linge toppa listan före Marianne Hennel. 

Annons:

Om drygt ett år är det dags för EU-val igen. Nomineringskommittén har lagt fram sitt förslag på kandidater och från Kalmar län föreslås Måns Linge på plats 14 och Marianne Hennel på plats 32.

Mångs Linge är från Kalmar kommun och är bland annat vice ordförande i omsorgsnämnden och biträdande partiombudsman i länet. Marianne Hennel är hemmahörande i Västerviks kommun och är bland annat ordförande i Moderatkvinnorna i Kalmar län samt förste vice ordförande i socialnämnden.

– Det ska bli väldigt kul att få leda Moderaternas europavalrörelse i Kalmar län. Europasamarbetet är viktigt för Moderaterna och jag ser fram emot att få vara med och berätta för väljarna om hur vi vill utveckla det samarbetet, säger Måns Linge.

Nomineringskommittén har under flera månader samlat in nomineringar, hållit intervjuer och nu slutligen presenterat deras förslag på lista till Europaparlamentsvalet. 

– Jag är tacksam för möjligheten att få representera Moderaterna i europavalrörelsen i Kalmar län. Det ska bli intressant att tillsammans med de andra kandidaterna få möta väljarna och samtala om utvecklingen av Europasamarbetet, säger Marianne Hennel. 

Listan fastställs slutligen i samband med Moderaternas partistämma i Umeå i oktober. 

– Vi har föreslagit en lista med personer som har förmåga att i parlamentet fokusera på det som är gemensamt, marknadsekonomisk reformpolitik, fri handel, en digitalisering som gör Europa ledande, en klimatpolitik som bygger på utveckling och en migration- och rättspolitik som ger stabilitet och säkerhet, säger nomineringskommitténs ordförande Gunnar Hökmark.

Toppar listan gör Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, Jörgen Warborn, Arba Kokalari. Samtliga fyra är EU-parlamentariker i dag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt