Annons:

Carl-Wiktor Svensson ska hjälpa regeringen nå miljömål

Carl-Wiktor Svensson (KD) har fått nytt nationellt uppdrag. Foto: Arkivbild

Carl-Wiktor Svensson ska hjälpa regeringen nå miljömål

Carl-Wiktor Svensson (KD) har fått ett nytt nationellt uppdrag, närmare bestämt i Miljömålsberedningen.
– Jag hoppas kunna bidra med mitt lokala och regionala perspektiv samt min erfarenhet, säger Svensson i en kommentar.

Annons:

Statsrådet tillika miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari förordnar Carl-Wiktor Svensson (KD), regionråd i Region Kalmar län, som ny ledamot i Miljömålsberedningen efter Liza-Maria Norlin (KD) och Kjell-Arne Ottosson (KD).

– De gröna näringarna i allmänhet och jord- och skogsbruket i synnerhet har en stor betydelse för Kalmar län likväl som nationen. Jag är tacksam för ministerns förordnande och hoppas kunna bidra med mitt lokala och regionala perspektiv, samt min erfarenhet. I synnerhet vad gäller regeltillämpningar på gårdsnivå. Mitt starka engagemang för äganderätten och förvaltarskapstanken kommer att vägleda mig, säger Carl-Wiktor Svensson i en kommentar till nya uppdraget.

Förslag till regeringen

Carl-Wiktor Svensson, bosatt i Högsby kommun, tillträdde sitt nya uppdrag den 2 juni tills vidare, dock längst till och med 31 december 2024.

Miljömålsberedningen M 2010:04 tillsattes av alliansregeringen i juli 2010. Dess uppgift är att komma med förslag till regeringen på hur Sveriges miljökvalitetsmål och generationsmål kan nås.

Ledamöter från sju riksdagspartier ingår I Miljömålsberedningen liksom sakkunniga och experter som regeringen har utsett. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvastervik.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt