Annons:

Hyresavtalet klart – då kan spaden sättas i marken för nya lokalen

Här är ritningen för den nya aktivitets- och samlingslokalen i Blankaholm. Foto: Bostadsbolaget

Hyresavtalet klart – då kan spaden sättas i marken för nya lokalen

Hyresavtalet för den nya aktivitets- och samlingslokalen i Blankaholm är nu klart. Därmed är ett stort steg taget mot förverkligande av projektet.
– Som det ser ut nu tas det första spadtaget redan i år, säger kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M).

Annons:

Sedan Folkets hus såldes för tio år sedan har politikerna uppvaktats av boende och föreningar i Blankaholm om behovet av en ny samlingslokal. Behovet har inte direkt minskat i takt med att skicket på den nuvarande idrottshallen har blivit allt sämre.

Nu är planen att den gamla hallen, som byggdes 1976, ska rivas och en ny byggas. Det kommer handla om en kombinerad aktivitets- och möteslokal på en del av den befintliga gräsplanen som ligger bredvid den nuvarande hallen.

Avtal på 15 år

Den nya byggnaden kommer vara 528 kvadratmeter stor (jämfört med dagens 815 kvadratmeter) och med en högsta byggnadshöjd på 9,4 meter. Den kommer inrymma en aktivitetslokal på 335 kvadratmeter, ett pentry, tre förrådsutrymmen, två omklädningsrum, tre toaletter, bastu samt fyra duschar. Dessutom kommer en solcellsanläggning att monteras på byggnaden.

Vid måndagens kommunfullmäktigemöte klubbade en enig samling igenom det förslag till hyresavtal med Tjustfastigheter som kommunstyrelsen lämnat. Årshyran kommer landa på max 1 167 000 kronor exklusive moms i 15 år och hyresavtalet innebär i praktiken att kommunala Tjustfastigheter bygger den nya hallen och kommunen hyr av dem.

"Kapitalförstöring"

Under allmänhetens frågestund riktade Blankaholmsprofilen Wille Momark kritik mot att den gamla hallen har tillåtits att förfalla till ett så dåligt skick att den nu måste rivas, och undrade om det finns någon underhållsplan för den nya hallen.

Harald Hjalmarsson kunde bekräfta att det finns och förstod kritiken.

– Det är kapitalförstöring när man ser hur man har hanterat de här lokalerna. Nu har det gått så många år så det går inte att rädda längre, sa han.

– Den dialog vi har haft med orten har varit bra, där de olika föreningarna är överens om behovet. Vi ser exempelvis att vi inte bygger lika stort och vi tar också fotbollsplanen i anspråk, vilket inte var självklart. Det som är riktigt roligt är att det nu ser ut som att vi kommer kunna ta det första spadtaget redan i år, så det kan förhoppningsvis gå hyfsat snabbt. Den gamla hallen kommer att tas bort och det innebär att det kommer bli en ny parkeringsplats, vilket också uppfyller de önskemål som finns lokalt.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt