Annons:

FÖRSKOLAN FÅR BULLERPLANK – MEN VILLORNA BLIR UTAN

Förskolan Jurabacken ska få ett 84 meter långt bullerplank. Boende i området blir dock utan bullerplank, trots påtryckningar mot kommunen. Bilden är en genrebild och föreställer inte planket som ska sättas upp vid förskolan Jurabacken. Foto: MostPhotos

FÖRSKOLAN FÅR BULLERPLANK – MEN VILLORNA BLIR UTAN

Förskolan Jurabacken ska få ett över 80 meter långt bullerplank för att skydda barnen från ljud från Folkparksvägen. Boende i området blir dock utan bullerplank.

Annons:

Miljö- och byggnadsnämnden har enhälligt beviljat bygglov för ett bullerplank som sträcker sig förbi förskolan Jurabacken som ligger vid Folkparksvägen. Syftet med planket är att sänka bullernivåerna för barn och personal på förskolan.

Planket blir 84,5 meter långt och 2 meter högt och kommer placeras längs Folkparksvägen.

Flera grannar har dock yttrat sig över planket – inte för att de har något emot planket i sig, utan för att de undrar varför bostadsbebyggelsen blir utan.

”Trafiken är lika frekvent för oss och trafiken på Folkparksvägen har ökat mycket under de senaste åren. Det är ju fler än vi som bor på sträckan”, skriver en av de närboende.

Personen skriver också att grannarna påpekat bullret och behovet av ett bullerplank för kommunen tidigare, men inte fått något gehör.

Svaret: Bullerkrav på skolor är strängare

Kommunens trafikplanerare Christer Ramström skriver i ett bemötande att kraven för lägsta acceptabla bullernivå helt enkelt är strängare när det gäller skolor och pedagogisk verksamhet. I samband med att hastighetsbegränsningen på Folkparksvägen ska ändras har kommunen gjort en bullerutredning.

På sträckan mellan gångtunneln nära Jurabacken fram till Stora infartsvägen kommer hastigheten att sänkas från 50 km/h till 40 km/h, och bullret kommer därför minska. På sträckan mellan förskolan Jurabacken fram till förskolan Tallen kommer hastigheten dock höjas till 60 km/h, men bullernivåerna kommer inte överstiga gränsvärdet, enligt bullerutredningen.

 

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt