Annons:

Beslutet: Här är gruppen som ska få gå före i bostadskön

Studenter på Västerviks Campus vill inte ha korridorsrum. Istället ska Bostadsbolaget börja erbjuda enrumslägenheter, och låta studenterna gå före i bostadskön. Foto: Martina Gradian.

Beslutet: Här är gruppen som ska få gå före i bostadskön

Till 2030 ska Campus ha 1 000 studenter. Då räcker inte de 29 studentbostäderna till, så nu ska studenter få gå före i bostadskön.

Annons:

Bostadsbolaget ska samarbeta med Campus i Västervik för att samordna behovet av bostäder inför varje terminsstart. Idag finns 29 bostäder på Annagården som är öronmärkta till studenter. 

Nu ska Bostadsbolaget samarbeta med Campus, och privata hyresvärdar, för att säkerställa boende för de studenter som flyttar till Västervik för att plugga. Bostadsbolaget ska reservera en del av sina enrumslägenheter till studenterna.

Varför finns det ett behov av att låta studenter gå före i kön, när det funnits studentlägenheter på Västra Kyrkogatan 17 som inte hyrts ut?

Kommunalråd Harald Hjalmarsson (M) förklarar att de studenter som studerar i Västervik skiljer sig från studenter i traditionella studentstäder:

– De efterfrågar inte korridorsboende, utan ett mer traditionellt boende. Det är till och med så att det inte är ettor som är intressanta, utan snarare tvårummare. Man har ett behov av att laga mat och kunna ha sällskap i lägenheten.

Hjalmarsson (M) ser framför sig att Bostadsbolaget skulle kunna avvara en särskild trappuppgång avsedd endast för studenter.

– Den här frågan betyder mycket för Västervik, det gäller inte bara våra egna studenter utan även de studenter som flyttar till kommunen, säger han.

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt