Annons:

Oppositionens löfte:

Malin Sjölander och Jimmy Loord besökte canceravdelningen i Västervik under onsdagen. Foto: Pressbild

Oppositionens löfte: "Kommer att göra allt som står i vår makt för att stoppa detta"

För cancerpatienter är det mycket värdefullt att slippa åka tur och retur de fjorton milen till Kalmar varje dag under de exempelvis sex veckor långa behandlingsserierna, i ett skede då man redan är nedsatt på grund av sjukdom och tuffa behandlingar, skriver Malin Sjölander (M) och Jimmy Loord i ett pressmeddelande.

Annons:

Förra veckans nyhet om att canceravdelningen på Västerviks sjukhus stängs den 8 maj har skapat stor upprördhet och politiker från samtliga håll har kritiserat beslutet. 

I går besökte oppositionens Jimmy Loord (KD) och Malin Sjölander (M) avdelningen. 

"Majoritetens politiker säger att stängningen är tillfällig, men utan att kunna ange ett datum då verksamheten åter öppnar. Detta vållar stor oro hos patienter och övrig personal på sjukhuset. Men även hos oss i oppositionen", skriver de i ett pressmeddelande. 

"Kommer göra allt som står i vår makt"

KD och M vill skapa cancercentrum i Västervik och Kalmar

"Där ska patienterna känna att de får den bästa cancervården och är skyddade från till exempel vanliga smittor som kan vara livshotande. Vården behöver också på ett bättre sätt ta vara på anhöriga som en resurs. Det skulle också kunna göras bättre på ett sammanhållet cancercentrum", skriver politikerna. 

– En viktig bit för att skapa förutsättningar för en god cancervård är att se över lokalerna, och på sikt eventuellt samla ihop den cancervård och onkologi som idag finns utspridd på flera enheter på Västerviks sjukhus. Nu måste vi inom politiken kraftsamla för att lösa situationen, säger Jimmy Loord.

 – Vi vill se en utveckling och utvidgning av verksamheten som visar på ambitioner för framtiden, istället ser vi tyvärr ännu en panikstängning av vård i, redan hårt drabbade, Västervik. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att stoppa detta. Cancerpatienterna i norra länet behöver en cancervård som är nära, trygg och tillgänglig, säger Malin Sjölander.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt