Annons:

SD vill återinföra makt till nationella parlament: ”Svält över alla kanter”

Martin Kirchberg och Magnus Persson från Sverigedemokraterna pratade om paritets viktigaste frågor inför EU-valet. Foto: Ossian Mathiasson

SD vill återinföra makt till nationella parlament: ”Svält över alla kanter”

Sverigedemokraterna laddar för det kommande EU-valet och vill återinföra makt till de nationella parlamenten.
– Oproportionellt mycket makt har flyttats till EU och mer ser det ut att bli, säger Martin Kirchberg (SD), regionråd i Kalmar län.

Annons:

I går bjöd Sverigedemokraterna in till öppet valmöte i Storebro vid Gillestugan. Tanken var att Jessica Stegrud, toppkandidat i EU-valet, skulle ha talat men hon fick förhinder. Det var i stället regionrådet och EP-kandidaten Martin Kirchberg samt EP-kandidaten och riksdagsledamoten Magnus Persson som talade om sin politik inför EU-valet. Det fanns ett särskilt fokus på jakt- och viltvårdsfrågor samt vapendirektivet och hur det påverkar Sverige.

– Det är ett av många möten där vi vill aktivera sympatisörer och medlemmar och sprida budskapet med vår politik vidare, säger Magnus Persson. 

Vad är det viktigaste inför valet?

– Personligen så driver jag jakt- och viltvårdsfrågorna och det är därför jag är här. Vi vill ta tillbaka makten över svensk jakt och viltvård i Sverige och bevara den svenska jaktkulturen som utmanas av EU, säger Persson. 

Varför driver ni inte att ni vill gå ur EU?

– Vi har tagit bort den frågan för att vi har en riktig chans att förändra EU inifrån om man tittar på hur det går för de EU-kritiska partierna i Europa. Det finns givetvis en del grejer med EU som är bra, men det handlar om att ge mer makt till de nationella parlamenten. Jag tycker att det har förflyttats alldeles för mycket makt till EU, säger han och fortsätter: 

– Vi har väl alltid velat förändra EU först och främst och skulle vi lämna EU så ska det vara genom en folkomröstning där svenska folket bestämmer. 

Vad är bra med EU?

– Frihandeln och att det finns ett stort utbyte mellan länderna i Europa. Det var därför EU skapades för en gång i tiden. EU har dock blivit en monsterstat och vi ser med etableringen av den sociala pelaren att de ger sig in i välfärdspolitiken och arbetsmarknadspolitiken i de enskilda medlemsländerna. Vi ser problem med det. Det är saker som är nationellt självbestämmande. 

Om man vill att Sverige ska lämna EU, vad ska man rösta på då?

– Vill man förändra EU i rätt riktning så ska man rösta på Sverigedemokraterna. Vi kan förändra EU inifrån.

Martin Kirchberg berättar vidare om partiets inställning till EU.

– Vi vill inte vara i EU så som det ser ut i dag. Om vi kan föra tillbaka makt till de nationella parlamenten och gå tillbaka till den tidigare handelsunionen så vill vi gärna vara med. Det har svält över alla kanter. Oproportionerligt mycket makt har flyttats till EU och mer ser det ut att bli, säger Martin Kirchberg.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt